Efe’nin kirpi sevgisi genetik çıktı

Bugün Efe’nin oğullarından biri olan Google’ın annesinden mesaj geldi.

Google bir süredir Tuzla’da yaz tatilindeymiş ve o da kirpilere aşıkmış! Soy, huy, gen denen böyle bir şey olsa gerek! Anlamsız belki ama çok hoşuma gitti bu durum.

Muşka Usta

Bu Muşka çok alem kedi. Ne zaman evde tamirat, tadilat ve bir usta, matkap-çekiç, orada Muşka. Efe’yle Karaçi’yi boşuna aramayın, biri koltuk altında, diğeri evin mümkün olan en uzak odasının en dibinde saklanıyorlar. Muşka’ysa bu tip şeylere bayılıyor! Bu eve taşındığımızda kanepeden TV dolabına kadar nerdeyse bütün eşyaları Ikea’dan alıp kendimiz monte ettik.

Dolap mı yapılıyor, Muşka Usta o sırada yerde yatan iskeletin içinde. Raflar mı takılıyor, hop ilk takılan rafa zıplıyor. Çekmece mi monte edildi, bilin bakalım içinde kim oturuyor? Koltuk minderlerini, iskemleleri önce onun denetlemesi gerek... Yaptığımız işin kalite kontrol mühendisi sanki herif!

Ama en komiği, yüklüğü gardıropla tavan arasına sokmak için uğraşırken, bizim peşimizden merdivene tırmanmasıydı. Bugün elektrikçi geldiğinde hatırladım o günleri. Kenan Usta ampulün duyunu değiştirmek için merdivene tırmandı, bizimki de hop peşinden. Adamı düşürüyordu az daha.
Yazarın Tüm Yazıları