e-YDS tarihleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

e-YDS tarihleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 12:18

2014 yılında ÖSYM başkanlığı tarafından bilgisayar üzerinden (elektronik sınav) yapılmaya başlanan Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS), 2016 yılında da devam edecek. İlk sınav 23 Ocak’ta uygulanacak. Başvurular 7-11 Ocak arasında.

Haberin Devamı

‘Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’ kapsamında yapılacak olan e-YDS, aynı yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile eşdeğer, e-YDS’ye giren adayların kazanmış oldukları haklar, YDS’ye giren adayların kazanmış oldukları haklarla aynı olacak.

e-YDS’lere katılacak aday sayısı ÖSYM Başkanlığı tarafından belirlenecek kontenjan ile sınırlı kalacak, bu nedenle sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaklar. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.

İlk sınav 23 Ocak’da uygulanacak. Başvurular ise 7-11 Ocak arasında alınacak. Sınav elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlandı.

Haberin Devamı

Deneme sınavına ulaşmak için tıklayınız
e-YDS tarihleri için tıklayınız

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!