Valerie Trierweiler: First Lady olarak gelmedim

Güncelleme Tarihi:

Valerie Trierweiler: First Lady olarak gelmedim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 18:13

Fransa'nın eski First Lady'si Valerie Trierweiler, Cumhurbaşkanı François Hollande ile arasındaki ilişkinin “resmen” sonra ermesinin ardından ilk defa kamuoyunun karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, birlikte yaşadığı gazeteci Valerie Trierweiler ile ayrıldığını “Partnerimle ilişkimi sona erdirdiğimin bilinmesini istiyorum” sözleriyle resmen açıkladıktan sonra Trierweiler’in daha önce planlanan Hindistan gezisine gidip gitmeyeceği tartışma konusu olmuştu. Ancak Trierweiler'in seyahatinin devlet bütçesinden değil insani yardım kuruluşu ‘Açlığa Karşı Eylem’ e destek veren şirketler tarafından karşılanacağı için iptal edilmeyeceği açıklandı.

Valerie sıkıntılı bir dönem geçirdiği halde sözünde durarak iki günlük Hindistan gezisine katıldı. Kalabalık bir gazeteci grubunun eşlik ettiği Trierweiler, Mumbai kentine varır varmaz yaptığı kısa açıklamada, “Üçüncü kez Hindistan’a geliyorum. İlkinde gazeteci kimliğimle, ikincisinde First Lady olarak geldim. Şimdiki ziyaretimde ise istediğiniz adla çağırabilirsiniz” dedi.

Haberin Devamı

Hollande ile ayrıldıktan sonra ilk kez basının karşısına çıkan Trierweiler, bu konudaki sorulara cevap vermezken prematüre bebekler ve açlık sorunu yaşayan çocuklardan çok etkilendiğini belirterek, “Hindistan'da 30 saniyede bir çocuk ölüyor” dedi.

Trierwieler ‘Slumdog Millionaire’ filmindeki Dharavi gecekondu bölgesine giderek açlıkla karşı karşıya kalan çocuklara verilen bir hamurdan tattıktan sonra, “Bu çocukların hepsi açlıktan ölmüyor. Bakın biz burada iken bile her şey en iyi şekilde yapılmış olsa dahi yine yeterli değil. Bu adaletsizlik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!