Dudaktaki çatlağı bal maskesi onarır

Suna Hanım, merhabalar... Benim sorunun dudaklarımda çok fazla çatlak oluÅŸması. Bu konuda ne yapabilirim?ÂAydan Özpolat

Öncelikle size bolca havuç, portakal ve limon tüketmenizi öneririm. Ayrıca demlenmiş adaçayı ve ceviz yaprağı ile kompres yapın. Bal sürüp 15 dakika bekletmeniz de dudaklarınıza iyi gelir.

Kararmış dirseklere limonlu bakım kürü

Suna Hanım, benim sorunum dirseklerimdeki kararma... Sanki nasır tutmuş gibiler. Bu durum için nasıl bir çare önerirsiniz? á Arzu Ç.

Eklem yerlerinde nasırlaşan ve rengi kararan cilt, sindirim veya dolaşım bozukluğunu işaret edebilir. Bir tutam maydonozu 5 dakika kaynatıp her gün bundan taze olarak için. Kese yapmanız ve o bölgeyi limon kabuğu ile ovmanız da faydalıdır. Sonrasında ise eşit miktarda limon suyu ve limon yağını karıştırıp dirseklerinize sürün.

Gözaltı morlukları kivi ile hafifliyor

Suna Hanım, formüllerinizin çoğunu uyguluyorum, çok memnunum. Yalnız kitabınızda gözaltı morlukları için bir formül bulamadım. Bir tarif verirseniz memnun olurum. Saygılarımla... á Sema Kunduz

Gözaltı morlukları genetik yapıdan kaynaklanabileceği gibi, buna sağlık sorunu da sebep olabilir. O yüzden öncelikle bir doktora görünün. Morlukları hafifletmek için, birer çay kaşığı bal, limon suyu ve tuzsuz tereyağını karıştırıp, gün aşırı ince bir tabaka halinde sürün. 20 dakika bekletin. Haftada bir de kivi kabuklarının ıslak kısmını 15 dakika gözaltınızda tutun.
Yazarın Tüm Yazıları