Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Dubai sıcağı

Kader beni ya çok sıcakla ya çok soğukla veya feci sağanakla test ediyor galiba.

Haberin Devamı

Dubai’de nasıl bir sıcakta antrenman için koştuğumu anlatamam. Sıcağı bırakın, nem var nem. Hava 44 derece ama çöl tipi 44. Yani sokakta yürüme şansınız yok. Nem de yüzde 60 oranında filan. Neredeyse sudaki balığım ama solungaçlarım yok. Nasıl desem, kafama yarısına kadar sıcak su dolu bir torba geçirip içinde nefes almaya çalışarak koşuyor gibiyim. Oradan geliyorum memlekete koşmaya, hava ya soğuk ya da feci sağanak var. Ortası yok.
Ben gibi.
Zor oluyor. Olsun.
Duyarsızlıklar yüzünden engelleri aşamayıp hayata karışamamak, arkadaşlarımın okula gittiğini görürken gidememek, üniversiteyi kazanıp imkansızlıklar yüzünden okuyamamak kadar zor değil.
Spor yaparak hem kendimi, ruhumu, gönlümü iyileştirdim ben, hem de çocukların eğitimine katkı sağlama şansı elde ettim.
Born To Run diye sırf koşan insanın değil, her insanın okumasını istediğim bir kitap var. Yazarı Christopher McDougall. Hayatımda okuduğum en güzel cümle yazılıydı kitapta:
Eğer yola para için çıkarsan, gönül su koyar. Ama yola gönül için çıkarsan, para kıskanır arkandan koşar...
Şu ana kadar beni desteklemek adına TEGV’e yapılan bireysel bağışlarla yaklaşık 350 çocuk eğitim alabilecek. Düşünebiliyor musunuz, mucize gerçekleştiriyoruz!
Okuma şansı verebileceğimiz çocukları asla yarı yolda bırakmak istemiyorum. Koşabildiğimce koşacağım. Artık koşamadığım gün, yürürüm. Ama durmam. Memlekete bakıp şikayet etmektense, elimden bu geliyor, ben de bunu yapıyorum.
Pazar günü, Avrasya koşusunda engelli bir arkadaşımızı iterek 15km koşuyoruz. Amacım, TEGV’in Ateşböceği projesine bağış toplamak. TIR’dan bir okul yapıp çocukların ayağına eğitim götürebilmek.
Amacımı destekler, TEGV’in verdiğim hesap numarasına gönlünüzden ne geçerse bağışlarsanız, siz de elinizden geleni yapmış, harekete geçmiş olursunuz.
1 çocuğun 1 yıllık eğitimi için 60 TL bağış yeterli.
1 Çocuk değişir, Türkiye değişir.
Teşekkür ederim.
Yonca “sulugöz”

Haberin Devamı

Nasıl bağış yapaksınız?

Hesap Sahibi: TEGV(Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı)
Banka: Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.
Hesap IBAN: TR 740006701000000001000000
Açıklama kısmına: YTokbas/AAO/Kendi Adınız ve Soyadınızı yazın lütfen.
Meraklısına: Koşuları videoya çekiyorum. Hürriyet.com.tr’de WEBTV’den seyredebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hadi gelsenize

Bugün, Özge Uzun’la CNN Türk’te Güne Merhaba diyorum. Ardından soluğu Taksim’de, İstanbul Kongre Merkezi’ndeki Maraton Fuarı’nda alıyorum. En büyük spor fuarımız bu. Katılım bedava. Avrasya’ya katılmak istiyorsanız kayıt da yaptırırsınız hem. Ben de bütün gün oradayım. Meraklısına anlatacaklarım var. Hadi gelsenize... Adım Adım standındayım.
Yonca “zıplak”

Sponsorluk

Avrasya Maratonu pazar günü 33. kez koşuluyor. Dünyanın tek kıtalararası koşusu. Organizasyon giderek iyileşiyor. Altın kategorisine yükselmesi için çabalanıyor.
Nike, Coca Cola, Akşam ve THY, Avrasya Maratonu’nun elinden ciddi ve sıkıca tutuyorlar artık. Sahip çıkıyorlar elimizdeki bu spor turizmi yaratma fırsatına. Ümidim, bu işin hak ettiği yere varması. Sponsorlara can-ı gönülden teşekkürler.
Yalnız laf sponsorluktan açılmışken, benim bir derdim var. Bana “koşumu desteklemek adına!” sürekli ayakkabı, kıyafet; efendime söyleyeyim, enerji içeceği göndermek isteyen bazı şirketler var. Burada ciddi bir yanlış anlama var arkadaşlar.
Bakın benim sponsora, ayakkabıya, kıyafete, hele de enerjiye hiç ihtiyacım yok. Neyse bana göndermek istediğiniz şeylerin bedeli, TEGV’e bağışlayarak destek olursanız çok daha makbule geçer. Valla.
Yonca “kıl”

Yazarın Tüm Yazıları