Dolce Vita’nın gündüz insan gece hırt Başbakanı

Gündüzleri kilisede mum yakıp geceleri metresleri ile geçiren İtalyanların Berlusconi’yi hoşgörmeleri şaşırtıcı değil. Asıl sürpriz İtalyan liderin sonunda bardağı taşırmış olması.

Haberin Devamı

Hiç ahlakçı değilim.
İsteyen istediği gibi yaşar.
Politikacısı, sanatçısı, sporcusu, herkes canının çektiğini yapabilir. “Topluma örnek olma” klişesi fena halde midemi bulandırıyor. Çocuk desen, korunaklı dünyasında yaşıyor. Biz de olmuşuz kazık kadar, kalkıp toplumun önde gelen zatlarını örnek alacak, ona göre değer yargılarımızı, yaşantımızı değiştirecek halimiz yok. Kaldı ki değiştirdik, kime ne?
O nedenle Berlusconi ilgimi çekiyor. İtalyan halkı daha da çok ilgimi çekiyor.
Bizim buralarda herkes politikacı kesilmiş, siyasete yön vermeye aday iken...
Son aylarda politik magazin anlamında sosyal demokrat parti liderinin mavi donu dışında şöyle hafif bir rüzgar bile estirecek tek vukuat yok iken...
5 yaşındaki bir çocuktan bile daha zekice politik espri yapmaktan aciz (Bkz: Dansöz) mizahçılarla uğraşır iken...
“Tostumu yedim bekliyorum”vari olayları skandaldan sayıp yıllarca dilimize pelesenk eder iken...
İtalyanlar başka bir alemde. Berlusconi sağ olsun, ülkesinin skandal gündemi haftada en az bir kez değişiyor. Peki nasıl oluyor da İtalyanlar böyle bir lideri hoşgörüyor?
Katolik gelenek biraz paralel hayatları içinde barındırır. Biraz Dr. Jekyll ve Mr. Hide misali... Gündüz insan gece hırt deyin isterseniz. Kabul, biraz şizofren bir hayat tarzı.
İtalyanlar bu tür yaşamı kabul etmiş bir toplum. Bir tarafta kiliseye ve aile değerlerine verilen sonsuz önem var. Diğer tarafta metresleriyle gününü gün etme. Erkekleri “Yatakta dünya şampiyonu biziz” iddiasıyla ortaya atılan bir milletten söz ediyoruz. 73 yaşında hâlâ performansının doruklarında gezen bir lider olsa olsa göğüslerini kabartır. Ama onların bile sınırları zorlanıyor. Her skorda sırt sıvazlama gönüllüsü İtalyan halkının bile sabrını taşırdı ya, Berlusconi’ye bravo.
Berlusconi ikiyüzlülüğün cılkını çıkardı. Sokak fuhuşunu kökten söküp atmaya yönelik kampanya yürütürken kendi paralı eskortlarla sevişmeye devam etti.
Yatağından geçmiş birtakım kızları sadece güzel oldukları için partisinden aday gösterdi. Daha neler neler...
Valla ben eğlenerek izliyorum. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Gürültüyü onu seçenler çeksin.
Esas şunu merak ediyorum: 73, andropoz için geç bir yaş değil mi?

Tek dişi kalmış maço

Haberin Devamı

? Genç kadınlara sadece para için evlenmelerini öğütledi.
? Abruzzo’daki deprem bölgesini ziyaret ederken kadın belediye meclisi üyesi Lia Giovanzzi Beltrami’ye “Seni okşayabilir miyim?” dedi.
? Şov kızı Mara Carfagna’ya “Evli olmasaydım seninle hemen evlenirdim” dedi. Bu kızcağızı sonradan Fırsat Eşitliği Bakanı yaptı.
? Sağcı kadın politikacıların solculardan daha güzel olduğunu söyledi.
? Yarısı kadınlardan oluştuğu için İspanya lideri Zapatero’nun kabinesini “fazla pembe” diye tanımladı.
? Devlet televizyonunda Temsilciler Meclisi başkan yardımcısı Rosy Bindi’ye “güzelliğinin aklının önünde gittiğini” söyledi.
? 17 yaşındaki bir genç kızı partilerde ağırladığı ortaya çıkınca ne dese beğenirsiniz: “Güzel bir kıza tutkuyla yaklaşmak gay olmaktan iyidir.”
? Tecavüz suçlarının arttığı dönemde daha çok polise ihtiyaç olduğu çağrıları üzerine “Güzel kızların sayısı kadar polis görevlendirmek gerekir. Mümkün değil” dedi. Toparlamaya çalışırken iyice battı: “İtalyan kızlara iltifat ediyordum.”

Yazarın Tüm Yazıları