Doğrular ve yanlışlar

LAFI fazla uzatmadan, evelemeden, gevelemeden, çektirmeden deseler ki maçın yorumunu çok kısa bir şekilde yazın.

Haberin Devamı

İlk cümle şu olur: Maçın en iyi oyuncusu kim? Cevap çok basit ve net. Beşiktaş kalecisi McGregor. Peki, hakem maça tesir edecek bir hata yapı mı? Evet, bence yaptı. 46. dakikada maç 0-0’ken Sivas’ın penaltısını vermedi. Sivas’ın eksilmesinde Uğur doğru mu atıldı? Cevap kesinlikle evet. Hatta bu karara şöyle bir cümle eklemek lazım: Bu pozisyon yalnız kırmızı kart değil, taammüden adam öldürme kapsamına da girer.

PANİKLEDİLER

İşe başka bir açıdan bakıp biraz da esprili yaklaşmaya kalksak şunu düşünebiliriz. Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ı çok iyi analiz etmiş. Bu Beşiktaş 11’e 11 oynarsa kazanıyor. Ama rakip bir kişi eksilirse, rakibinin değil kendisinin kimyası bozuluyor. Onun için de bakıyor ki maç 0-0, bari diyor bir futbolcum kırmızı kart görsün. Bizim söylediğimiz tamamen espri ama Sivas 10 kişi kaldıktan sonra Beşiktaş takımının hem hücumdaki hem de defanstaki paniklemesini çok net gördük.

Haberin Devamı

Mc Gregor oynar

Beşiktaş’ın oynadığı 23. lig maçı. 19’unda gol yemiş. Dördünde yememiş. Samet Aybaba bu işten yılmış olacak ki dün gece bütün sahayı kontrol ederek Sivasspor’a oynama alanı bırakmadı. İlk 40 dakika iki takımın da gol pozisyonu yok. Sivas çabuk hücuma çıkan bir takım Beşiktaş da öyle. Ama ikisi de yalancı Kırkpınar pehlivanları gibi birbirlerini yokladılar. Ne zaman vakit ilerledikçe oyun disiplininden koptular pozisyonlar geldi. Şunu net söylüyorum. Bu Beşiktaş takımında kaleyi McGregor korur. Sakın hatayı adamda aramayın. Başka yerlere bakın.

Seyirci nerede?

Sivas seyircisini anlamak mümkün değil. Büyük maçlarda bile stat dolmuyor. Ama maalesef böyle takımlar bir alt kümeye düşüp şampiyonluğa oynasınlar tribünleri dolduruyorlar.

Yazarın Tüm Yazıları