Demek ki oluyormuş

GALATASARAY'ın bazı yanlışlıklarını yazmıştık. O yanlışlıklardan dün eser yoktu.

Sahanın her bölümünde pres vardı. Orta alanda görev alan Batista, Ayhan, Ergün, Pinto topun yönüne göre sahayı daraltıp, ‘‘yarım ay’’ şeklinde oyunu kontrol etti. Berkant, Hakan Şükür'ün hemen arkasında, hem hücumu düşündü, hem orta alana yardım etti, yarım lider gibiydi. Demek oluyormuş Berkant... Top gelmeden ne yapacağını düşünüp, hedefe kilitlenirsen ve hücum teşebbüslerinde topu doğru yönlendirirsen, hem sen rahat edersin hem de ortaya güzel bir oyun çıkar.

Kuşkusuz, Galatasaray'ın en hazır futbolcuları Pratez ve Fabio Pinto. Sağ kanatta iyi anlaşıyorlar. Hücuma biri giderse, diğeri kalıyor. Tam bir uyum içinde oynuyorlar. Atakların çoğu da zaten bu bölgeden gelişti.

Yeni frikikçi Pratez

Artık Galatasaray'ın yeni bir frikikçisi var. Adı da Pratez. Adam topa hem çok sert vuruyor, hem de ayak içini iyi kullanıyor. Galatasaray, bu futbolcusuyla çok frikik golü atar. Yani, bundan sonra böyle bir atış kazanılırsa, topa kimse yanaşmasın kardeşim. Çünkü yeni bir bombacı var. Fatih Terim'in Fabio Pinto'da ısrar etmesi gerektiğini yazmıştım. O da ısrar ediyor ve bu futbolcu da her geçen gün kendini geliştiriyor.

Hakan Şükür yavaş yavaş toparlanıyor. Daha önceki maçlarda olmayan hücuma destek dün vardı. Bunun sonucun da hem Hakan rahat etti, hem de Galatasaray'ın hücumdaki etkinliği arttı.

Orta sahadaki oyuncular, daha önce de söylediğimiz gibi, çabuk oynayıp 2'ye 1'lerle rakibi sıkıştırmalı ve de kanatları daha çok düşünmeli. Dün bunlar zaman zaman oldu. Olması gereken de bunlardı.

De Boer toparlanmalı

Hatalara gelince... Yan toplarda defansın önemli zaafları var. En önemlisi de, rakip kontrataklarında arkaya atılan toplarda Frank De Boer çok ağır kalıyor. Liverpool karşısında yenilen golde de hatası vardı. De Boer, ‘‘Henüz hazır değilim. Bana zaman tanıyın’’ diyor. Belki haklı ama, bir an önce toparlanmazsan, senin adına şanına kimse bakmaz. Formayı kaybedersin. Genç Tamas, durarak değil de, hareket halinde iken oyunu okuyup, ona göre davrandığı zaman hata oranı azalıyor.
Yazarın Tüm Yazıları