Davis Cup’ta neden kaybettik

DAVIS Kupası’nda Türkiye, Avrupa- Afrika 2. Grubu’nda Dublin’de İrlanda ile karşılaştı. Maçı 4-1 kaybettik.

Haberin Devamı

İlk 2 gün sonunda set ve maç kazanmadan 3-0 geriye düştük. Son gün ise Marsel İlhan 1 maç kazandı. Ancak turu geçmemize yetmedi. Esasen İrlanda bizim ayarımızda bir takım. Geçen sene TED’de yendiğimiz Yunanistan’dan daha iyi bir ekip değil. Milli maç o günkü performans durumuna bağlıdır. Maç günü oyunun tutmaz, yenilirsin.
Ancak Davis Kupası takımımız ile ilgili birkaç noktaya değinmekte fayda var. İrlanda maçına çok iyi hazırlanmadık. Tartışmalı ve yarıda kalan seçme maçları; milli maç öncesi tenisçilerimizin (Marsel İlhan hariç) yok denecek kadar az sayıda uluslararası turnuva oynamaları, daha da önemlisi henüz gerçek bir takım oluşturulamaması öne çıkan sebepler. Şöyle ki; bugün tekrar İrlanda ile karşılaşsak bütün yük Marsel ve Haluk Akkoyun üzerinde yoğunlaşacak. Bu İkili teklerde 5 setlik maçlar oynadıktan sonra, Davis Cup’ların genelde yön veren ve tayin edici çiftler maçında da mücadele etmek zorunda kalacaklar.  Bizim acilen tek oynayan tenisçilerimizin dışında farklı isimlerden oluşan milli takım düzeyinde çift takımı kurmamız gerekli.
Havalı olacak
Unutmadan bir de şunu belirtmekte fayda görüyorum. Biz İrlanda ile oynarken olası rakiplerimiz Litvanya ile İngiltere de karşı karşıya geldiler. Bu maçı izlemek için Litvanya’ya bir teknik adam veya antrenör gönderebilirdik. Tribünde oturup oyuncular hakkında not tutardı. Bilgi sahibi olurduk. Önemli bir detay. Neyse; tenisin tarihçesini yazan İngiltere de kaybedebiliyor deyip kendimizi rahatlatalım diyoruz.
Play-off yani grupta kalma – düşme karşılaşmasındaki rakibimiz İngiltere. Maç Büyük Britanya’da. Wimbledon’dan hemen sonra (9-11 Temmuz) tarihleri arasında. Ev sahibinin tercih edeceği zemin muhtemelen çim olacaktır. Andy Murray oynar mı? Bilemem. İlk kez karşılaşacağımız İngiltere maçı en azından bizim açımızdan havalı olacağı kesin.

Haberin Devamı

Milli maçlardan kaçan yıldızlar

GEÇTİĞİMİZ hafta tenis dünyası Davis Cup’a odaklanmıştı. En iyilerin olduğu grupta Novak Djokovic’li Sırbistan takımının John Isner’li Amerika’yı ilk turda yenmesi; Roger Federer’den yoksun İsviçre’nin geçen yılın yenilmez armadası İspanya’ya karşı toprak sahada aciz kalması ve Federer’in neden ülkesi için mücadele etmediği yorumları gündemdeydi. Federer, “Davis Cup benim turnuva programıma uymuyor. Dünyanın 1 numaralı tenisçisiyim, bunu anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. İspanya’ya karşı toprakta zaten şansımız yok” diyor ve İsviçreliler’den de çok tepki alıyor bu konuda.
İngiltere’de de Andy Murray’in, Litvanya maçını oynamamasının nedeni karşılaşmaların toprak sahada yapılması idi. Kendisi ise milli müsabakalarda oynamamanın gerekçelerini şöyle yorumluyor: “Benden sonra tekleri İngiltere adına oynayacak tenisçiler dünya sıralmasında 250’lerde. Bırakn gençlere şans verelim. Bizim gibi bir Grand Slam ülkesinin daha fazla iyi tenisçiye ihtiyaç var. Ben oynarsam, ancak federasyon yetkililerin durumunu kurtarırım. Bunu istemiyorum.”

 

Yazarın Tüm Yazıları