Daum Mahmut

CHRİSTOPH Daum, "İstatistiklere bakmaktan korkanlar var" diyerek Fenerbahçe'nin en başarılı hocası olduğunu belirtiyor.

Gerçekten de öyle. İstatistiklere bakarsanız Daum gayet başarılı. Ancak unutulmamalıdır ki, Avrupa'da yarışan Fenerbahçe'nin istatistiği o kadar da iç açıcı görünmüyor. Belki de Daum'a yapılan eleştirinin büyük bir bölümü bu yüzden. Daum bu konuda kötünün iyisi. Aziz Yıldırım da, Daum'u, istatistiksel zaferi nedeniyle savunuyor. Başkan'ın da böyle bir kadronun oynadığı futbolu çok beğendiğini düşünmüyorum. İstatistik demişken, bir örnek de benden, daha doğrusu Mahmut Hanefi'den; Mahmut Hanefi'nin oynadığı hiçbir maçta Fenerbahçe'nin mağlup olmadı. Bu da bir istatistik değil mi. Bir başka örnek daha; Semih Şentürk'ün -neredeyse oynadığı her maçta- gol atması. Ancak görülüyor ki Daum, bazı istatistikleri gösterirken, bazılarını da gözden kaçırıyor.

GÜLEN YÜZLER

FENERBAHÇE, Milan deplasmanında kaybetti. Hepimiz üzüldük. Ama bana sorarsanız o yenilgi, beklenen miladın başlangıcı oldu. Daum yönetiminde -şampiyon olmasına rağmen- bir türlü beklenen futbolunu sergileyemeyen F.Bahçe kendine geldi ve günden güne iyi oynamaya başladı.

Ve her geçen gün de daha iyiye gidiyor.

Bundan önceki sezonlarda yaşanılan ve galip gelinen her maçtan sonra görmeye alıştığımız o mutsuz ve asık yüzler gülmeye başladı. O karamsar hava dağıldı.

Keyif

FENERBAHÇE
Stadı hemen hemen bitti. O muhteşem görüntü, taraftarın gücünü de ortaya koyuyor. Seyirci de, futbolcu da keyif alıyor.

PROTESTO

FENERBAHÇE taraftarının, Beşiktaş maçından sonra yaşananları protesto etme isteğine yönetim engel olmuş. Bana sorarsanız iyi de etmişler. Valilik doğru ya da yanlış bir görev yapıyor. Ama Nihat Özdemir'in, "Taraftarın yaptığı yanlıştır" demesi beni üzdü. Ne yaptı taraftar? Dünyanın hiç bir yerinde görülmemiş bir uygulamaya karşı, biletinin ücretini ödeyerek, rakip takım taraftarının formasını giyme pahasına takımın desteklemek istedi. Üstelik onca baskı ve psikolojik lince rağman. Cefakar F.Bahçe taraftarının en doğal hakkını "Yanlış" diye değerlendirmek yanlışların en büyüğüdür.

Anelka

ANELKA ile Hakan Şükür'ü karşılaştıranlar, yazanlar... Hatta Anelka'nın, Fenerbahçe'ye faydası olmayacağını ifade edenler.. Sizleri bilmem ama futbolu bilenler Anelka'nın kalitesine geldiği günden beri inanıyordu. Beklenen Anelka, ne olduğunu hepimize, daha önemlisi sizlere gösterdi.

MAÇIN 3 ADAMI:

1- Anelka 2- Alex 3- Önder
Yazarın Tüm Yazıları