Çok belliydi

MAÇIN daha 1. dakikasında başlayan olayları dün akşam “Maraton” yayını öncesi üzüntüyle izlerken, Şansal Ağabey, Markus Merk’e; “Almanya’da olsa bu şartlarda bu maçı oynatır mıydınız?” diye sordu.

Haberin Devamı

Dünyanın en kariyerli hakemlerinden Marcus’un cevabı; “Neyle kıyaslayayım ki, ben hayatımda böyle şeyler yaşamadım ki!” oldu.
Bu cevapla kendimi gerçekten çok kötü hissettim. Marcus’un hayatında yaşamadığı ve dehşetle izlediği sahnelere ne yazık ki biz millet olarak, tam tersi bir o kadar aşina, o kadar alışığız. Görünen o ki, ilk olmadığı gibi yakın gelecekte de son olmayacak Türk futbolunda bu görüntüler.
Önceden tahmin edilen bir atmosfer olmasından dolayı; futbolcuların psikolojik olarak hazırlıklı olması ve böyle atmosferlerde tribünleri daha da fazla tahrik etmemek adına sağduyulu olması gerekir.

UMARIM VE DİLERİM Kİ

Kabul, ancak dün akşam herhangi bir tahrik olmadan maçın başlama düdüğüyle hatta ısınmalardan itibaren başlayan olayları izlerken maçın tamamlanamayacağını futbolseverlerin çoğu tahmin etmişti zaten!
Olaylar; yenen gol, kaybedilen puan ve puanlar, saha içinde yaşanan gerginliklerden değil daha maç başlamadan maçın bitmemesi üzerine kurgulanmıştı ne yazık ki...
Umarım ve dilerim ki; tribünlerin 90 dakika kin nefret ve hınç yerine coşkuyla takımlarına destek olduğu bir gelecekte sadece futbolu ve futbolun güzelliklerini yorumlayıp konuşuruz.

Yazarın Tüm Yazıları