ÇOCUKLARA AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN "ÇABA"

Adı Ayşe, Fatma, Hatice, Melek ya da Seda... Ne önemi var. Kalem, defter, kitap, tutması gereken elleri zeytin, pamuk topluyor, tarlada çapa tutuyor. Ya da evde "koca bekliyor".

Erken yaşta evlendirilip, çoluk çocuğa karışıyor.

Yaşları küçük ama gözleri pırıl pırıl, umut dolu...

Çünkü...

Daha iyi bir dünyada yaşamak, okuyup meslek sahibi olmak istiyorlar.

Ama... Dillendirmiyor ve "Baba Beni Okula Gönder" diyemiyorlar.

Oysa...

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin öncülüğündeki "Baba Beni Okula Gönder" kampanyası bir çoğunun geleceğine ışık tuttu.

Bağışlarla kız öğrencilere burs verilmeye, kız öğrenci yurtları açılmaya başlandı.

Ülkemizde 18 yıl önce çağdaş bir eğitimin sağlanması, Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlığında çağdaş bir toplum oluşturulması amacıyla kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, eğitimde gönüllü hizmet veriyor.

Dernek üyeleri eğitimli ülkesine hizmet etmek isteyen gönüllülerden oluşuyor. Türkiye’nin 96 yerinde örgütlenen dernek, yüksek öğrenim ilk orta öğrenim gençlerine 16 bini aşkın burs veriyor.

Kırsal kesimde okuma şansı az olan yoksul kızların 5 binine eğitim desteği sağlıyor.

"Baba Beni Okula Gönder" kapsamında İzmir’de metropol ilçelerden, 16 ilköğretim okulu 6. sınıfından 125 öğrenci seçildi. Onlar şimdi mutlu. "Şimdi okullu oldular".

Yarın... Bu sayı daha da artacak.

ÇYDD İzmir Yönetimi "Hem sivil toplum örgütü bilinci gelişmesi, hem de çağdaş yaşama katkı koymak özel bir şey. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinde herkesin sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Örgütlü birey olmanın keyfini yaşıyorum. Örgütlenmenin bir çağdaşlık olduğunu düşünüyorum" görüşünde.

ÇYDD ekibi; Eğitim neferleri... Kurucu Başkan Asuman Boyacıgiller, yeni Başkan Gönül Kaya ve ekibinin çalışmaları gerçekten anlamlı.

Çağdaş Türkiye adına umut verici.

Bu çorbaya herkesin tuz serpmesi gerek. Tuz serpelim ki, yarınlardan korkmayalım.

Keşke bu tür sivil toplum örgütlerimizin sayısı daha da çoğalsa...
Yazarın Tüm Yazıları