Çek bir SİVOK

Süper Toto Süper Ligi'nde Beşiktaş, ligin güçlü ekiplerinden Eskişehirspor'u 2-0 mağlup etti.

2. yarının ilk maçında sahasında Eskişehirspor' u konuk eden Beşiktaş' ta, yıldız oyuncu Quaresma sakatlığı nedeniyle sahada yer alamadı.
 
Maça iyi başlayan Beşiktaş organize ataklarla rakibini ilk yarı oldukça bunalttı. İlk yarıda futbol adına herşey tamamken, tek eksik gol oldu. Ekrem ilk yarıda 2 net gol pozisyonundan yararlanamadı. İlk pozisyonda kaleciye topu nişanladı, 2. pozisyonda ise kale direğini.
 
İkinci yarı maçın mutlak hakimi Beşiktaş oldu. Fernandes ve Ernst orta sahada harika işler yaptılar. Veli' de bu ikiliye destek verince, orta sahada Beşiktaş rakibine göz açtırmadı. Kanatlar pek iyi çalışmasa da, ara ara Edu' da güzel işler yaptı. Fakat Edu' dan kanat oyuncusu olmaz.
 
Almeida' da ki formsuzluk devam ediyor. Allah boy vermiş gerisini koy vermiş. 55. dakika da Ekrem' in pasında Almeida topu kaleceyi vurdu. Bu adam gol atarsa ancak kafayla boş kaleye atar. Bobo' yu bu takım niye gönderdi anlamış değilim. Beşiktaş' ın şu an bir forveti varsa kesinlikle Mustafa Pektemek' tir.
 
Fernandes' in köşe vuruşunda topa çok iyi kafa vuran kaptan Sivok, attığı golle Eskişehirspor' un direncini kırdı. Sivok yaklaşık 2 hafta önce verdiği demeçte Fernandes' e övgüler yağdırmış ve demişti ki; "Fernandes' in ortalarını değerlendirebilirsem gol kralı olurum". Sivok dün akşam dediğini yaptı ve Fernandes' in ortasında golünü attı. Sivok bu golü ile ligde 3. golüne imza attı.
 
Beşiktaş' ın 2. golü BAY GOL' den geldi. Mustafa Pektemek sonradan girdiği oyunda yine golünü attı. Mustafa Pektemek Beşiktaş' ın en golcü oyuncusu durumunda. Bu sezon 6. golünü kaydetti. Bu çocuk alkışı hakediyor.
 
Teknik adamı değişen Eskişehirspor' da, ligin ilk yarısında ki görüntüsünden eser yok. Ben 90 dakika boyunca Eskişehirspor' un aman aman bir pozisyona girdiğini görmedim. Defansı oldukça iyi olan Es es dün kara kartala sayısız pozisyon verdi. Kaleci İvesa dün akşamın en iyilerindendi. İvesa eğer ki gününde olmasaydı Beşiktaş maçı çok farklı kazanabilirdi. Sayısız pozisyonda dev kaleci oldukça başarılı kurtarışlar yaptı.
 
Beşiktaş bu galibiyeti gerçekten hak etti. Takım olarak iyi oynayıp, taraftarlarını mutlu ettiler. Dün akşam maçın en iyisi tabi ki büyük Beşiktaş taraftarıydı. Soğuk demediler, hafta içi demediler, geç saat demediler,  İnönü' yü doldurup 90 dakika boyunca takımına destek verdiler. Yürekten alkışlıyorum.
 
Maçın Üçlüsü

1- Sivok
2- Fernandes
3- İvesa
Yazarın Tüm Yazıları