Çatlaklar psikolojimi bozuyor

Merhaba Suna Hanım, ben 27 yaşında, iki çocuk annesi bir ev hanımıyım. Derdim çatlaklar... Kollarımda ve karın bölgemde doğum sonrası çok derin, neredeyse 1 santim genişliğinde çatlaklar oluştu. Bu durum artık psikolojimi de bozmaya başladı. Bu görüntüden kurtulmak için bir ilaç ya da ameliyat tekniği var mıdır? á S. Özdil

İlk olarak yeni çatlaklar oluşmasını engelleyip, derinin toparlanmasını sağlayalım. İşe kese yaparak başlayın, çünkü temiz cilt uyguladığınız karışımları daha çabuk ve iyi şekilde emer. Keseden sonra 20’şer gram kakaoyağı, bademyağı, kayısı yağı ve gliserin, 10’ar gram ketenyağı, saf zeytinyağı, çörekotuyağı ve kantaronyağını karıştırıp bununla sorunlu bölgelere masaj yapın. Uygulamayı her gün tekrarlayın.

Doğal güzellik yolları

Merhaba, ben Gazi Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu öğrencisiyim. Size birkaç sorum olacak, yanıtlarsanız çok sevinirim.

1- Basenlerimdeki selülitlerden nasıl kurtulabilirim?

2- Bembeyaz ve yumuşacık ellerim olması için ne yapmalıyım?

3- Karma cilde sahibim ve göz çevremde birkaç kırışıklık oluştu. Bunları nasıl geçirebilirim?

4- Cildimde ben ile çil arası lekeler var, bunlardan kurtulmam mümkün mü? á Teslime


1- Bol bol yürüyüş yapıp günde en az 8 bardak su için. Haftada bir gün kese yapın. 50 gram susamyağı, 20 gram naneyağı, 10 gram okaliptus, 5 limon suyu ve 10 adet dövülmüş Aspirin’i karıştırıp her gün cildinize bununla masaj yapın.

2- Bir kahve fincanı limon suyu ile iki kahve fincanı gliserini karıştırıp iyice çalkalayın ve karışımı ellerinize sürün. Arada bir de salatalık kabukları ile ellerinizi ovun.

3- Bir yumurta sarısı, çeyrek limon suyu, bir yemek kaşığı iyi zeytin yağını karıştırıp 30 dakika dinlendirin ve bunu temiz cilde sürüp bir saat bekletin. Ardından ılık suyla temizleyin.

4- Çiller için bir litre suda kuru fasulyeyi yarım saat kaynatıp süzün. Çilli bölgeleri bu su ile yıkayın. Aynı işlemi pirinçle de yapabilirsiniz. Ayrıca bir tatlı kaşığı yoğurt ve bir çay kaşığı karbonatı karıştırıp cildinize sürün ve bir saat beklettikten sonra ovarak çıkarın. Bunu da haftada bir gün uygulayın. Güneşe çıkarken koruyucu krem kullanmayı da ihmal etmeyin.
Yazarın Tüm Yazıları