Carlos'u İspanyolcası kurtardı

Çok iyi İngilizce konuşan M.Kamil Abitoğlu’nun İspanyolca bilmediği, bu yüzden de Carlos’un söylediklerine kayıtsız kaldığı bildirildi. Çift sarı karttan atılan kaleci Volkan’a ise ekstra ceza geleceği öğrenildi.

HACETTEPE-Fenerbahçe maçında sarı kartı bulunmasına rağmen karşılaşma sonrası sinirlerine hakim olamayan ve hakem Mustafa Kamil Abitoğlu’na sert tepki gösteren Roberto Carlos, ağır ceza almaktan ucuz kurtuldu.

Maç sonrası hakemin üzerine hızla koşan, el kol hareketleri yapan ve İspanyolca tepki gösteren Carlos, hakem ve gözlemci raporlarına yazılmadığı için ceza almayacak.

Brezilyalı yıldızın parmağı ile yeri işaret ettikten sonra İspanyolca gösterdiği tepkiyi hakem Abitoğlu’nun anlamadığı belirlendi. Çok iyi İngilizce konuşan Abitoğlu’nun İspanyolca bilmediği, bu yüzden de Carlos’un söylediklerine kayıtsız kaldığı bildirildi. Abitoğlu, bu tepkiyi anlasaydı Carlos en azından bir sarı kart görecekti ve F.Bahçe’nin ilk maçında yer alamayacaktı.

Kaleci Volkan’a ise ekstra ceza gündeme geldi. Çift sarı karttan atılan Volkan’ın, sahadan çıkmakta direnmesi hakem ve gözlemci raporlarında yer aldı. Hakem Abitoğlu, 4. hakem Fethi Serkan Koçak ve gözlemci Selami Şimşek, kaleci Volkan’ın centilmenliğe aykırı hareketine kırmızı kart sonrası da devam ettiğini ve sahadan çıkmakta direndiğini bildirdiler.

Duysaydı 3 maç alacaktı

Çift sarı karttan dolayı otomatikman bir maç ceza alacak olan Volkan’ın, ayrıca bu eyleminden dolayı da Disiplin Kurulu’na gönderileceği ve ekstra bir maç ceza verileceği ifade edildi. Bu arada penaltı atışı sırasında kaleci Volkan’ın, hakem Abitoğlu’na yönelik çok ağır küfür ve hakaretler ettiği bildirildi.

Televizyon görüntülerinden çok net anlaşılan bu küfür ve hakaretlerin, hakem Kamil Abitoğlu tarafından duyulmadığı vurgulandı. Penaltı atışı öncesi yapılan bu küfür ve hakaretler Abitoğlu tarafından duyulmuş olsaydı Volkan doğrudan kırmızı kart görecek, otomatikman Disiplin Kurulu’na gönderilecek ve en az 3 maç ceza alacaktı.

Galatasaray-Antalyaspor maçı bitiminde önce kale arkasına, sonra da açık tribüne doğru giderek başı ve kolu ile taraftarları tahrik eden Antalyaspor kalecisi Ömer’in de çok ağır bir şekilde cezalandırılacağı bildirildi. Bu eyleminden dolayı ikinci sarı kartını gören Ömer’in, sahadan çıkmakta direnmesi ve tribünleri kışkırtması nedeniyle Disiplin Kurulu’na gönderileceği ve kendisine ekstra 2 maç ceza verileceği öğrenildi. Bu arada taraftarlarının maç boyu yoğun bir şekilde küfür etmesi yüzünden G.Saray’ın da ağır para cezası alacağı ifade edildi.
Yazarın Tüm Yazıları