Büyük olabilmek!

HERKESİN merak ettiği, dikkat kesildiği maçtı. Lideri ağırlayan teknik sorunlu Galatasaray, her şeyin yolunda gittiği düşünülen lider Trabzonspor’a acı bir ders verdi.

Ayhan’dan kaptıkları toplarla, "kontratak oyunu" oynayan Trabzonspor, 26. dakikada Arda’nın attığı mükemmel golle soğuk bir İstanbul akşamında buz gibi bir duş yaptı. Bu golün en büyük sorumlusu, rakibe o sağbek bölgesinde baskıyı yapamayan savunma kadar, pozisyonu ön direkte izleyen kaleci Tolga idi. Aynı Tolga, çizgiye çakılıp yediği ikinci korner uzantısı golde de altı pasta topa vurduran savunmacılar kadar sorumlu idi. Gol öncesi hakemin göremediği, Tanrı’nın değil, Servet’in eliydi.

Kaleci Tolga’nın Ali Sami Yen sendromu tutmuştu besbelli.

Hesapta olmayan iki hata golüyle geriye düşen bordo mavililer, Gökhan ve İsaac ile iki mutlak şansı kullanamadı. Umut’un gecenin yıldızı kaleci Santics’i geçip, vuramadığı da ilk yarıda "Kaçan balıklardan" biriydi.

Gecenin kötüsü, hakem Bünyamin Gezer, ilk yarıda oyunun kontrolunu elinden kaçırdı, bir daha da yakalayamadı. Hem Egemen hem de Servet’in forma çekerek yaptığı, dayanıklılık testlerine abartılı hoşgörü gösterdi. Çaldığı ve çalmadıkları ile maça çizgi attı.

İlk 45 dakikalık süreç, Trabzonspor’un atamadıklarına karşın yedikleriyle 2-0 Galatasaray lehine kapandı.

Ve gerçek maç başladı ikinci yarının başlama düdüğüyle.

Yattara’lı başlangıç

Çünkü Yattara sahadaydı. Daha doğru anlatımıyla Yattara, Katar üzerinden dönüp, uzunca bir aradan sonra Trabzon’da işbaşı yapmıştı.

O havayla rakip yarı alana yıkan sağlı sollu ataklarla gol arayan Trabzonspor, Lincoln’ün kontra golüyle üçüncü yıkımı yaşadı. Gol sonrası, Brezilyalı’nın korner direğiyle yaptığı şova sarı kartı gösteremeyen Gezer, bir dakika sonra uyduruk elle oynamaya ikinci sarıdan kırmızıyı gösterdi.

Trabzonspor, son 28 dakikayı 10 kişi oynayan rakibi karşısında gerekeni yapamadı. Yattara kendini affettiremedi, Trabzonspor hak etmediği maçı kaybetti.

Ve dün gece ortaya çıkardı ki, istediğin kadar geçmişinde şampiyonlukların, takımında iyi oyuncuların olsun, tribünlerin seni sevenlerle dolsun, "Büyükleri yenemezsen, asla büyük olamazsın..."
Yazarın Tüm Yazıları