Bürokratların atama bayramı

BİR yandan dokuz güne çıkarılan bayram tatiline sevinen bürokrasi hayatı, diğer yandan da atama yağmuruna tutuldu.

Bürokraside yaşanan atama furyasıyla tatil yapan birçok bürokratın görev yeri değişti. Bu atamalar bazı bürokratlar için bayram sevincini ikiye katlarken, bazı bürokratlarda da hüzün yarattı. Üzülen bürokratların başında ise TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nükhet Yetiş geldi. Yetiş’in sekiz yıl oturduğu koltuğuna TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Altunbaşak getirildi.
Atamalar sürecek
Bayram tatilini fırsat bilerek Ankara dışına kaçan birçok bürokrat yeni görevlerini başkent dışında öğrendi. Bayram telaşı, tatil rehaveti derken atamaları gerçekleşen bürokratlar hafta başından itibaren yeni görev yerlerinde işbaşı yapacak. Onlara şimdiden ‘hayırlı olsun’ diyorum. Tatil dinlemeyen atamalara da yenilerinin ekleneceğini söylemek istiyorum.

Uykusuz günler “hızlı” geçti

ANKARA’yı Konya’ya bağlayan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı geçtiğimiz günlerde seferlerine başladı. YHT ile artık iki şehir birbirine daha da yaklaştı. YHT’nin çalışmaları sırasında ise en çok yorulan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman oldu. Karaman, 4 yıl 8 ay süren YHT çalışmaları sırasında gece gündüz demeden çalıştı.
YHT ile Türkiye’nin yarım yüzyıllık rüyasını gerçeğe dönüştüren Karaman ve ekibinin yorgunluğu ise hattın sefere başlamasıyla son buldu. TCDD personelinin yorgunluğu “mesafeleri kısaltan” YHT’nin hizmete açılmasıyla gurur ve heyecana dönüştü. Darısı Ankara’yı komşularına bağlayacak diğer hatların heyecanına...

En teknolojik bakan

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, teknoloji tutkusuyla biliniyor. Daha önce fotoğraf merakını yazdığım Şimşek, interneti en çok kullanan siyasetçilerin başında geliyor.
Aynı zamanda kabinenin “en teknolojik bakanı” koltuğunun da sahibi olan Şimşek, Iphone’nunu elinden hiç düşürmüyor. Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Şimşek, vatandaşa daha rahat ulaşmak için zaman zaman Twitter ve Facebook’u kullanıyor. Bu arada Şimşek, Twitter’a üye olan ilk bakan olma sıfatını da elinde tutuyor.
Haber sitelerini izliyor
Aldığım bilgilere göre Şimşek, internette en çok yerli ve yabancı haber sitelerini takip ediyor. Dijital dünyayla iç içe olduğunu her fırsatta dile getiren Maliye Bakanı, bunu yanından ayırmadığı Ipad’iyle de kanıtlıyor. Çalışmaktan izlemeye fırsat buluyor mu bilmem ama Şimşek’in büyük bir film arşivi de bulunuyor.
Yazarın Tüm Yazıları