Bu yılın yıldızı kim?

Ödül sezonu açıldı. Bizim yakamızda işler iyi gitmese de, Batı yakası televizyon konusunda parlak bir yıl geçirdi.

Haberin Devamı

Altın Küre Ödülleri bu gece o güzel anları onurlandıracak. Tahminler başlasın, âdet yerini bulsun.

Bu yıl ‘küre’nin gediklilerine veda ediyoruz. Mad Men’in final sezonu, Game of Thrones, Homeland, 30 Rock tacı kaptırdı. HFPA (Hollywood Foreign Press Association), her sene diğer ödül listelerinde hakkı yenen gençlere, taze işlere şans vermeyi seviyor. Bu yıl da Brooklyn Nine-Nine ve Orange is the New Black o ‘hip iş’ kontenjanından yarışa girdi (Birincisi zorlama, ikincisi hakkıyla).
Ama yeniler, eskiler, kim gelirse gelsin. Bu yılın tek bir galibi var: Breaking Bad. Arkasından kimler gelecek sıradan bakalım:

EN İYİ DRAMA
Adaylar: Breaking Bad, Downton Abbey, The Good Wife, House of Cards ve Masters of Sex.
Masters of Sex dönem draması olarak Mad Men’in boşluğunu dolduramasa da eli yüzü düzgün bir iş. Ama listede Breaking Bad varken şansı yok. Downton Abbey sönük bir sezondan sonra adaylığı hak etmiyor. Homeland berbat üçüncü sezonuna rağmen Downton ahalisinden çok çalıştı. The Good Wife ise tam tersi müthiş bir sezon geçirdi ama yine Breaking Bad’le aynı yıla denk gelmesi talihsizlik. House of Cards için de aynı şanssızlık söz konusu.

Haberin Devamı

EN İYİ ERKEK OYUNCU (DRAMA)
Adaylar: Bryan Cranston (Breaking Bad), Liev Schreiber (Ray Donovan), Michael Sheen (Masters of Sex), Kevin Spacey (House of Cards) ve James Spader (The Blacklist).
Burada da Bryan Cranston’ın olduğu yerde, Kevin Spacey gelse olmaz durumu var. Listedeki en ilgisiz isim Liev Schreiber. James Spader Blacklist’te müthiş gerçekten ama ‘Heisenberg’ etkisine karşı yapacak bir şey yok. Listede Jon Hamm yok neyse ki. Don Draper’ı hâlâ özleyen var mı?

EN İYİ KADIN OYUNCU (DRAMA)
Adaylar: Julianna Margulies (The Good Wife), Tatiana Maslany (Orphan Black), Taylor Schilling (Orange Is the New Black), Kerry Washington (Scandal), Robin Wright (House of Cards).
Gecenin en sürprizli kategorisi bu. Taylor Schilling’in listeye girmesi harika. Ama bu yıl Julianna Margulies’in yılı gibi görünüyor. Tatiana Maslany de aday gösterilerek yine ‘hip kontenjanını’ şık doldurdu. Esas sürpriz, geçen yılın şampiyonu Claire Danes’in aday bile gösterilmemesi. Homeland bu yıl cezalı belli ki.

Haberin Devamı

EN İYİ KOMEDİ
Adaylar: The Big Bang Theory, Brooklyn Nine-Nine, Girls, Modern Family ve Parks and Recreation.
Bu da tam bir gına listesi. Big Bang Theory hâlâ neden aday? Brooklyn Nine-Nine yeni ve çok ciddi polisiye türünde komiklik yapmaya cesaretli olmak dışında ne yapıyor? Modern Family de âdet yerini bulsun diye her sene orada. En sempatik aday Parks and Recreation. Şansı yüksek değil ama töreni sunan oyuncusu Amy Poehler hatırına belki bir güzellik olur.

EN İYİ ERKEK OYUNCU (KOMEDİ)
Adaylar: Jason Bateman (Arrested Development), Don Cheadle (House of Lies), Michael J. Fox, (The Michael J. Fox Show), Jim Parsons (The Big Bang Theory), Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine).
Birincisi Michael J. Fox’u bir şey yaptığı anda aday listesine koymayanı dövüyorlar. İkincisi Jim Parsons’sız, Sheldon’sız liste yapmak yasak. Onun dışında geriye yine Brooklyn Nine-Nine ve Arrested Development kalıyor. (House of Lies’ın şansı çok düşük). Gönlüm Jason Bateman’dan yana ama Brooklyn Nine-Nine aşkı tehlikeli boyutlarda bu sene.

Haberin Devamı

EN İYİ KADIN OYUNCU (KOMEDİ)
Adaylar: Zooey Deschanel (New Girl), Lena Dunham (Girls), Edie Falco (Nurse Jackie) Julia Louis-Dreyfus (Veep), Amy Poehler (Parks and Recreation).
Burada en dikkat çekici eksik Tina Fey. Onun yerine kankası Amy Poehler var. Ama En İyi Komedi’ye aday olmayı da hak eden Veep’in yıldızı Julia Louis Dreyfuss gönüllerin kraliçesi.

Yazarın Tüm Yazıları