Bu oyunla olmaz

FENERBAHÇE kendi sahasında oynuyor, stat dolu... Taraftarın müthiş tezahürat yapıyor. En azından şu seyirci için biraz koşup, mücadele etmelisin. Rakibin senden daha fazla top kullanyor, topa hakim. En az senin kadar pozisyon üretiyor. Biraz koşup mücadele et be kardeşim.

Orta sahasız bir futbol takımı olur mu? Golleri atan Alex ile Tümer usta futbolcular. Ancak fazla mücadele etmiyorlar. Orada bir tek Mehmet Aurelio var. İkinci devre biraz da Mehmet Yozgatlı girdi devreye. Top kullanamayan Fenerbahçe gücünü ortaya nasıl çıkaracak? Bir de kendi saha ve seyircin önünde oynuyorsun. Bu kadar vurdumduymaz, bu kadar orta sahayı yavaş geçen bir Fenerbahçe Avrupa’da iş yapmaz. İleride bir frikik olur, rakip defan hata yapar diye beklersen çok hata edersin. Bu oyunla Avrupa’da tur atlayamazsın.

Defans  ne yapsın?

Fenerbahçe’nin defansı iyi değilmiş. Olabilir. Bu defansla Türkiye’de iş yaparsın. Avrupa’da idare etmez. Orta sahan yardım etmiyorsa aldığın defans oyuncusu bir işe yaramaz ki. Lugano geldi, iki rakiple karşı karşıya kalırsa ne yapabilir?

Orta saha oyuncuları ileriye gidiyor ama dönemiyor. Dönemiyorsan gitmeyeceksin kardeşim. Tümer’in götürdüğü bir top var, Tuncay’ın vurduğu kafa ve Alex’in kaleciden önce topa hamle yapmasıyla ilk gol geldi. İkincisinde Tümer’in vurduğu top defansa çarptı.

Tamam, Fenerbahçe’nin usta ayakları var. Ancak, mücadele etmedikten sonra neye yarar? En azından orta sahaya gel, alan daralt.

Fenerbahçe’nin oynadığı futbol çarşamba gecesi için seyirciye ümit veriyor mu? Tuncay’ın ayakları yumuşaklığını yitirmiş, tahta gibi olmuş. Topu stop ettirmeye çalışıyor ama iki metre açılıyor.

Sezon başı, takım oturmamış olabilir. Ama herkes biraz görevini bilmeli, kendine göre oynamamalı.

Mehmet Yozgatlı, tıpkı Aurelio gibi orta sahada mücadele etmeli. Kafasına göre ileri gitmemeli.

Saha güzel, seyirci senin. Buna karşın top kaybeden takım Fenerbahçe. Rakibin senden daha iyi top kullanıyor. Böyle bir Fenerbahçe olmamalı.
Yazarın Tüm Yazıları