Bu oyun yetmez

TRABZON içeride berabere kalınca Fenerli futbolcuların morali yükseldi. Peki, gerginlik var mıydı? Kesinlikle evet.

Trabzon’un 2 puan kaybettiği günde sen de rakibine kaybedersen bir çuval inciri berbat etmiş olursun. Buraya kadar klasik şeyler.
F.Bahçe kazandı. Futbol oynadı mı? Kesinlikle hayır. Mücadele etti mi? Evet. O da belli oranda. Tek yönlü ve defansif. Bu, şunu gösteriyor; F.Bahçe takımı bisiklete binerken ciklet çiğneyemiyor. Aynı anda hücumu ve defansı yapamıyorlar.
Antalyaspor da sarı lacivertlilere yardım etti, çünkü hücuma çıkarken çok yan top yaptılar. Böylelikle Fener takımının geriye gelip kapanmasını sağladılar.
Bakın, 90’ıncı dakikaya kadar Fenerbahçe iki tane oyuncu değişikliği yaptı. Kimdi bunlar? İki santrforu Semih ile Niang. Hadi Semih’i anlıyorum; 1-0 galipsin, orta alana Özer’i alıyorsun. Peki Niang’ı neden oyundan alıyorsun? Niang’ın oyundan çıkarken surat ifadesine bakıldığında, “Nereden geldim bu ülkeye” der gibi bir hali vardı.

Oynatamıyorlar...

Uzun zamandır F.Bahçe’ye gelen santrforların hiçbiri başarılı olamıyor. Bu, santrforların yetersizliğinden mi, Fenerbahçe’nin oynadığı sistemden mi kaynaklanıyor? Bence ikincisi. Oynatamıyorlar...
Peki, maçı 1-0 kazanmışsın, golünü kim atıyor? Defans adamı. O da zorlamayla gelen, Antalyalı iki futbolcunun aynı anda Gökhan’a müdahale etmesinden kaynaklanan bir gol.
Fenerbahçe dün sadece kazandı. Lig şampiyonluğu için yeterli mi? Kesinlikle değil. Ama avantaj sağladılar.
Alex, sahada yoktu. Aykut Kocaman niye ısrar etti anlayamadım. Herhalde, “Alın, işte Alex bu” diye göstermek istiyor. 90 artı 3’te Alex’i vakit geçirme futbolcusu olarak kullanması da garip.
Lugano’nun Volkan’a verdiği top, kaleciye pastır. Volkan’ın bu topa şüpheyle bakıp vurması gerekirdi. Burada hakemin yorumu doğruydu ama, hakem sahada nerede duracağını da bilmeli. Antalyaspor’un kullandığı bir serbest atışta, ceza alanı önünde Antalyasporlu Necati’yi sanki Fenerbahçeli defans oyuncusu gibi markajla rahatsız etti.

BEĞENDİM
F.Bahçeli futbolcuların rakibi bozmak için verdiği mücadeleyi...

BEĞENMEDİM
Antalyaspor bu maça gereği gibi hazırlanmamış.

DİKKAT
Bu futbolla Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışında işi zor.
Yazarın Tüm Yazıları