Bu kadarına fitiz!

NİHAYET, 45 dakika da olsa Fenerbahçe'nin göze hoş gelen futbolunu görebildik..

İzlerken, öflemedik, püflemedik, sinirlenmedik.. Bu kadarına da ‘‘şükür’’ diyor, fazlasını istemiyoruz.. Bizi kuru ekmeğe alıştırdılar, sandviçe fit olduk!

Fenerbahçe gibi ilginç bir takım az bulunur.. Herkes gol yer strese kapılır, Fenerbahçe'de tam tersi.. Ne zaman gol atıyor, ondan sonra eli ayağı birbirine dolaşıyor.. İlk 20 dakika hırslı, mücadeleci, korakor bir oyun.. Sarı-lacivertliler, Gaziantep karşısında tuttuğunu kopartmak için her şeyi deniyor. Üstelik gene ölü bir top, Revivo'nun ‘‘lokum’’ gibi pası ve Johnson'un aynı güzellikteki kafasıyla 1-0 öne de geçiyor. ‘‘Şimdi iyi futbol da seyredebiliriz’’ derken, şemsiye tersine dönüyor. Seyirci öfkeli, futbolcu hırçın.. Aleyhte en ufak bir kararda, tribünlerde ‘‘malum’’ feraneler! 26. dakikada Fatih'e gösterilen sarı kart sonrası, hakem Ali Aydın anons yaptırıyor. Taraftar, zaten ‘‘stres kayığına binip, dolaşmaya meraklı futbolcuyu’’ daha kötü durumlara sokuyor. Bu tempo, 44. dakikaya kadar devam edip gidiyor. Aradan geçen 24 dakikada Gaziantep, Fenerbahçe'yi sallıyor.. Souza'nın arkadan Kemal destekli ataklarında, sarı-lacivertli defans buram buram terliyor. İlk yarının son dakikasında gene ölü bir top, Revivo işin başında.. Barajdaki Mustafa Marangoz'a çarpıp Fevzi'yi yanıltan meşin yuvarlak, Fenerbahçe'yi rahatlatıyor..

EN KÖTÜSÜ ZORAN

Fenerbahçe ikinci yarıda temposunu düşürmüyor. Golleri ve göze hoş gelen futbolu da beraberinde getiriyor.. Özellikle iki golün sahibi Johnson ile Serhat, sahada basmadık yer bırakmıyor. Ogün olağanüstü gayretli, Revivo zaman zaman da olsa klas hareketleriyle göze çarpıyor. Takımın en kötüsü Zoran Mirkoviç.. Juventus'ta mı, Çatladıkapı'da mı oynamış bilemem, bu futboluyla Fenerbahçe'de zor oynar.. Böyle giderse Mustafa Doğan‘‘kahraman’’ yapacak..

Son paragraf Ogün'e.. Rizespor maçında sahanın yıldızıydı.. Antalya ve Malatya maçlarında iyi oynadı. Gaziantepspor karşısında da yararlı futbolunu bir golle süsledi.. Bence en büyük alkış, Aziz Yılmaz'a.. ‘‘Sahtekar’’ diyerek, Ogün'ü bu maça Lorant'tan daha iyi hazırladı.. Eee, hep kötü konuşma insanı bozacak değil ya!
Yazarın Tüm Yazıları