Şükrü Küçükşahin
Şükrü Küçükşahin
Şükrü KüçükşahinYazarın Tüm Yazıları

Bu da Ali Dibo’nun resmi belgesi

AKP’nin il yöneticilerinin Hatay’da, yerel dille eş dost, yandaş şirketi anlamına gelen "Ali Dibo Şirketi" kurduğu yönünde haber ve yazılarım oldu.

Bu yazılarda, AKP Grup Başkanvekili ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin’in ihalelerin hangi partililere verileceğini gösteren, kendisinin "Karalamaydı" dediği el yazısını taşıyan belgeyi ortaya koydum.

Duyumlarıma dayanarak ihaleleri hangi AKP’linin kazandığını da aktardım.

Konu CHP ve ANAP gruplarının yanı sıra, AKP grubunda da tartışıldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın savunma için söz verdiği Ergin, "Sözü edilen ihaleler, toplamın yüzde 10’u bile değil; bir tüp, iki kilo sebze" demişti.

Aynı toplantıda bazı AKP’li milletvekilleri Ergin’i doğrulamasa da Erdoğan, anlatımı yeterli bulmuş olmalı ki herhangi bir işleme gerek görmedi.

Şimdi ortaya resmi belgeler de çıktı; bakalım Erdoğan bir şey yapacak mı?

271 İHALENİN TAMAMI AKP’LİLERE

Yazılarımız üzerine harekete geçen Hatay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür Turhan’ın soruşturması sürerken, idari alanda da Kamu İhale Kurumu (KİK), Hatay Valiliği’nden, ilde son üç yılda yapılan ihalelerle ilgili bilgi istedi.

Bazı kamu kurumlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor; ama valilik, kaymakamlıklarla, Sağlık, Milli Eğitim, Bayındırlık, Vakıflar Bölge ve Mahalli İdareler Müdürlüklerinden gelen bilgileri toparladı.

Çalışmayı yapan görevlilere Ankara’dan, "Listeye bazı isimleri koymayın" ’ricası’ yapıldığı bilgilerime rağmen, tablo ortada ve çok da çarpıcı.

Hatay Valiliği onaylı listede toplam 271 ihale ile ilgili bilgiler var.

Çoğu ’doğrudan ihale’ olan bu işlerin, üç beşi hariç, tamamını AKP’liler kazanmış.

Doğrudan ihalenin, "En düşüğü seninki olmak üzere üç zarf ver" anlamına geldiğini herkesin bildiğini anımsatarak listeyi verelim.

İŞTE LİSTESİ

Ömer Akçay
(İlçe Yönetim Kurulu üyesi): Antakya Devlet Hastanesi ve Doğumevi yufka ekmek, yiyecek, genel temizlik, güvenlik ihtiyaçları; Köy Hizmetleri ve belediyeye araç kiralama; Yayladağ Lisesi hizmet alımı. (16 İhale)

Ömer İshakoğlu
(Eski İl Gençlik Kolları Başkanı, Belediye Meclis üyesinin kardeşi): Sağlık Müdürlüğü; Reyhanlı, Kırıkhan, Dörtyol, İskenderun, Körfez, Antakya, Hatay devlet hastaneleri; İskenderun ve Antakya doğumevleri; SSK Antakya Hastanesi tıbbı cihaz, malzeme, ilaç alımı. (169 ihale)

İsmail Zobu
(İlçe Yönetim Kurulu üyesi): Antakya Doğumevi tıbbi malzeme, kumaş alımı; belediye araç kiralama; Hassa Hastanesi temizlik ve otomasyon hizmetleri. (10 İhale)

Mahmut Boncuk
(İl Disiplin Kurulu Üyesi): Karlısu, Salmanuşağı, Çökak, Kışlak, Çabala ilköğretim okulları inşaatları; Köy Hizmetleri hidrofor tesisi yapımı; sağlık ocağı inşaat ve onarımı. (10 ihale)

Mustafa Açıkgöz
(AKP’nin etkin isimlerinden): Sağlık Müdürlüğü inşaat, sıhhi tesisat malzeme alımı, kalorifer ve su tesisatı onarımı. (15 ihale)

Yusuf Seçmen (İl Sekreteri): Devlet Hastanesi demirbaş alımı, İl Sağlık Müdürlüğü koltuk alımı, sağlık ocağı onarım. (3 ihale)

Hakan Öztürk
(İl Yönetim Kurulu üyesi): Bayındırlık, Vakıflar, MİT Antakya, MİT İskenderun binaları ile İskenderun Cezaevi onarımları; Kaletepe ilköğretim okulu inşaatı. (7 İhale)

Ali Salcan
(İlçe Yönetim Kurulu üyesi): Doğumevi tavuk eti alımı. (8 İhale)

Mehmet Tuna
(İl Yönetim Kurulu üyesi): MEB kitap dağıtımı; kırtasiye alımı, Antakya Devlet Hastanesi ve Doğumevi büro kırtasiye malzemeleri. (11 ihale)

Mehmet Hamutoğlu
(İlçe Yönetim Kurulu üyesi): Antakya Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü araç ve ambulans kiralama, sigortalama. (12 ihale).

Şükrü Çağlarsu (İlçe Yönetim Kurulu üyesi): Antakya Devlet Hastanesi demirbaş, doğumevi büro malzemeleri alımı. (2 ihale)
Yazarın Tüm Yazıları