Bu çatlaklar geçmez mi?

Merhaba Suna Hanım, ben daha 21 yaşındayım ama kalçamda belirgin çatlaklar oluştu. Piyasada bulunan çatlak kremleri gerçekten etkili midir ya da sizin buna bunlardan kurtulmam için bir öneriniz olabilir mi? l A. A.

Aslında çatlaklar oluşmadan önce tebdir almak en iyisi... Oluştuktan sonra düzelmeleri hayli zor. Size önerim, haftada bir gün kese yapmanız. Ayrıca her gün temiz cilde eşit miktarda karıştırdığınız servi yağı, zeytinyağı ve tatlı badem yağı ile masaj yapın.

Domuz yağı ile saçkıran tedavisi

Suna Hanım, kardeşimde beş aydır saçkıran var. Başında irili ufaklı tam sekiz yerde dökülme oldu. İki farklı doktora gittik, çok önemsemediler. "Stres yapmasın, yediklerine dikkat etsin" dediler. Verilen ilaçları kullandı, stres yapmadı, ama pek işe yaramadı. Bademyağları denedik. Sonuçta dökülmesi durdu, ama saç çıkmadı. Kardeşim 22 yaşında çok üzülüyor. l Pelin

Öncelikle size bir dermatolog önereceğim; Cerrahpaşa’da Prof. Dr. Oya Oğuz’a gidin. Benim size önerim ise şu: 300 gram domuz yağını eritip süzün. Çıkan yağ kadar sarmısak karıştırın. Bunu başına sürüp streç filmle sardıktan sonra iki saat bekletin. Bunu haftada bir kez uygulayın. Kullandığı şampuana da bir çay kaşığı çam terebentin katın.

Cılız kirpikler

Merhaba Suna Hanım, benim sorunum kısa ve cılız kirpikler... Kirpikleri uzatan bir formülünüz var mı? l Alev S.

Eğer kaş veya kirpikleriniz dökülüyorsa, zayıflarsa, gürleşmeleri için tere suyu ile kompres yapabilirsiniz. Ayrıca fındık içini kavurup ılıkken kaş ve kirpik diplerine sürmenin de faydasını görürsünüz.
Yazarın Tüm Yazıları