Bozkır kentine botanik bahçesi

Yıllar önce Veterinerlik Fakültesi’nde öğrenciyken memur olarak çalışma hayatına adım attı.

Haberin Devamı

Aradan geçen yıllar onu büro memuru olarak girdiği kurumda bakanlığa kadar taşıdı. Diyarbakır’da başlayıp, Ankara’da devam eden hayat yolculuğunda edebiyata olan düşkünlüğüyle öne çıkan Gıda, Tarım ve Havvancılık Bakanı Mehdi Eker, bugünlerde Ankara’ya ilk milli botanik parkını kazandırmak için çaba harcıyor.
Biliyorsunuz kısa süre önce Gıda, Tarım ve Havyancılık Bakanlığı da Eskişehir Yolu’ndaki yeni binasına taşındı. Eker’le yapımı sırasında birkaç katı mania hattı nedeniyle traşlanan yeni bakanlık binasında Ankara’yı konuştuk.
Bakan Eker, “çizgilerinde payımız var” dediği yeni binada Başkent için bir müjdeyi de bizimle paylaştı.

Kentin imajı değişiyor

“Ankara’ya uluslararası standartlarda milli bir botanik bahçesi kazandıracağız” derken heyecanı gözlerinden okunan Eker, botanik park için 2 bin dönüm arazi ayırdıklarını ve çalışmaların başladığını söyledi.
Bakanlığın yapacağı botanik bahçesi Türkiye’de bir ilk olacak. Bu park aynı zamanda geçmişte hep “bozkır kenti” olarak anılan Ankara için yeşil bir sayfa açacak.

Haberin Devamı

Gökdelenler yolundan vahaya

Eker, “Botanik bahçesi uluslararası standartlarda olacak. Tüm dünyadaki ve Türkiye’deki binlerce bitki çeşidini buraya getireceğiz. Çöl bitkileri, su bitkileri aklınıza gelebilecek her çeşit burada yetişecek” dedi.
Son olarak Eskişehir yolu hızla “gökdelenler geçidine” dönerken bakanlığın yeni kampüsünün adeta bir vaha gibi yüzlerce bitkiye ev sahipliği yapmasına şaşırdığımı da söylemeliyim.

Bakan, çaya gelebilir

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, fırsat bulduğunda Ankara’yı karış karış gezdiğinden de bahsetti.
“Yoğun iş temposundan vakit bulduğum sıralarda gezerim” diyen Eker, Ankara’yı sokak sokak, cadde cadde bildiğini söyledi. Bakanlık koltuğuna oturduktan sonra sinemaya ve tiyatroya gidemediğinden yakınan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sosyal aktivitelere fazla vakit ayıramasam da Ankara’nın tüm klasik semtlerini bilirim. Çankaya’dan Ulus’a kadar gezmediğim yer yoktur. Sokaklarda gezerken bir yol üstü çayhanesinde oturup vatandaşla sohbet etmekten büyük keyif alırım.”
Kimbilir belki bir gün Eker sizin de bir çayınızı içer, derdinizi dinler. Bu nedenle siz siz olun Bakan Eker’le yolda karşılaşırsanız şaşırmayın.

Haberin Devamı

Meclis kürsüsünden bilardo masasına

Meclis’in tatile girmesine günler kala milletvekilleri de yasama döneminin yorgunluğunu bilardoyla attı. Bu yıl beşincisi yapılan Meclis Oyunları Müsabakaları kapsamında bu kez de vekiller bilardo oynadı. 3 top ve Amerikan bilardosunda hünerlerini gösteren milletvekilleri eğitimin ardından müsabakalarda ter dökecek. İktidarla muhalefeti masada buluşturan güzel görüntülerin hep kavgayla anılan Meclis’e de egemen olması dileğiyle...

Yazarın Tüm Yazıları