Bodrum TED Koleji eğitime başlıyor

TÜRK Eğitim Derneği (TED) 81 kente 81 okul projesi kapsamında 25’inci okulunu Bodrum’a kurdu. Okulun resmi açılışı 10 Eylül’de yapılacak.

Haberin Devamı


TED, eski adıyla Türk Maarif Cemiyeti, Cumhuriyet’in ilk yıllarında azınlıkların yabancı dil eğitimi veren okulları arasında Atatürk’ün emriyle 1928’de kurulmuş. Mezunları arasında Güler Sabancı, Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başcı, Reha Muhtar, Filiz Akın, yazar Ayşe Kulin ve Tamer Karadağlı gibi ünlüler bulunuyor. Bodrum TED Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken, “Trabzon, Denizli, İzmir ve Hatay’da da okullarımız açılacak. Bu yıl Ankara TED Üniversitesi de hizmete giriyor. Kendi eğitimcilerimizi kendimiz yetiştirmek istiyoruz” dedi.
Kantin yok, kahvaltı var
Bodrum TED’e başvuran 2 bin öğretmen arasından sadece 43’ü alınmış. Erdem Erken, “Öğretmen bizim sistemimizde öğrenci ile birlikte öğrenen, eğitim faaliyetlerine liderlik eden kişidir. Kadromuzda şu an 4’ü yabancı olmak üzere 43 öğretmen var. İlköğretim kadememizde haftada 10 saat İngilizce yer alacak. Bunun yanı sıra 4’üncü sınıftan itibaren İspanyolca ve Fransızca ikinci dil olarak verilecek” diye konuştu. Bu arada beslenmeye çok önem veren okulda kantin yok, onun yerine kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltıları verilecek.

Tam donanımlı

Haberin Devamı

· 530 kişilik konferans salonu
· 250 kişilik kapalı spor salonu
· Yarı olimpik açık ve kapalı
yüzme havuzları
· 4 adet kayıt yapılabilen müzik
stüdyosu
· Karate, judo, oryantiring gibi
spor eğitimleri
· Teknoloji üssü kütüphane

Yazarın Tüm Yazıları