ÖSYM Uzman Yardımcılığı başvuruları için son gün ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM Uzman Yardımcılığı başvuruları için son gün ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 16:40

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) Genel İdare Hizmetleri sınıfından 6. ve 8. derecelere atanmak üzere ÖSYM Uzman Yardımcısı alımı başladı. Başvurular hangi tarihe kadar sürecek?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) Genel İdare Hizmetleri sınıfından 6. ve 8. derecelere atanmak üzere ÖSYM Uzman Yardımcısı alımı başladı.

İki aşamalı gerçekleştirilecek Uzman Yardımcılığı sınavının ilk basamağı olan yazılı sınav başvuruları için son gün1 Aralık 2015 olacak.

ÖSYM UZMAN YARDIMCILIĞI SINAVI NE ZAMAN?
Sınav, 27 Aralık 2015 tarihinde uygulanacak.
Uzman Yardımcılığı sınavı adres ve saat bilgisi sınavdan 10 gün önce ilan edilecek ve sınav giriş belgesi internet üzerinden edinilebilecek.

ÖSYM UZMAN YARDIMCILIĞI SINAVI İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

35 yaş şartının arandığı Uzman Yardımcılığı sınav başvuruları yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı gerçekleştirilecek. Yazılı sınav test ve klasik olarak gerçekleştirilecekken Uzman Yardımcılığı sınavından 70 puan ve üzeri alan adaylar sözlü sınava çağırılacak.

ÖSYM Uzman Yardımcılığı başvuruları için son gün ne zaman


ÖSYM UZMAN YARDIMCILIĞI BAŞVURULARI İÇİN;

Haberin Devamı

2014 veya 2015 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda, 100 puan üzerinden tabloda yer alan sınav türü ve puanlarına göre asgari puana sahip olan adaylar, görev talebinde bulunacaklar 01.12.2015 tarihine kadar, ÖSYM’nin internet adresinde yer alan “Sınav Başvuru Formu” nu doldurarak internet ortamında müracaat edeceklerdir.

UZMAN YARDIMCILIĞI YAZILI SINAVI
Yazılı sınava girecek adaylara 100 tam puan üzerinden olmak üzere yukarıdaki tabloda öğrenim alanları itibarıyla ilgili konulardan %70 test ve %30 klasik usulde soru sorularak yazılı sınav yapılacaktır. Yazılı sınav sonuçları, Başkanlığın (ais.osym.gov.tr) internet sayfasında sınav tarihinden itibaren en geç otuz gün içerisinde duyurulacaktır.

UZMAN YARDIMCILIĞI SÖZLÜ SINAVI
Yazılı sınavın değerlendirilmesi sonucu, bu sınavdan 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan; en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, atama yapılacak kadro sayısının en fazla dört katına kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazananlara, sözlü sınav tarihinden en az on beş gün önce sınavın yapılacağı yer, gün ve saat yazılı veya elektronik ortamda (ais.osym.gov.tr) internet sayfasında duyurulacaktır. Sözlü sınav öncesi adaylar, diplomanın veya mezuniyet belgesinin aslını veya Başkanlıkça onaylı suretini İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına teslim edeceklerdir.

Haberin Devamı

ÖSYM UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SONUCUNU NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

Giriş sınavı sonuçları, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle başarı derecesine göre sıraya konulup, atama yapılacak kadro sayısı kadar aday asıl, sınav duyurusunda belirtilen Uzman Yardımcısı kadro sayısının yarısı kadar aday ise yedek olarak tespit edilecektir. Giriş sınavı sonuçları Başkanlığın internet sayfasında (ais.osym.gov.tr) duyurulacaktır. Ayrıca asil ve yedek listelerde yer alan adaylara sınav sonucu bildirilecektir.