E-Devlet üzerinden SSK- SGK prim borcu sorgulama

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet üzerinden SSK- SGK prim borcu sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 10:48

E-Devlet üzerinden SGK prim borcunuzu öğrenmek çok kolay. E-Devlet şifreniz ile SGK prim borcunuzu hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. E-Devlet üzerinden SSK-SGK prim borcu nasıl sorgulanır? E-Devlet şifresi nasıl alınır?

Haberin Devamı

E-Devlet üzerinden SGK prim borcunuzu sorgulamak için öncelik olarak E-Devlet şifrenizi almanız gerekmektedir. SSK-SGK prim borcunun şifresiz olarak sorgulama uygulaması kalkmıştır. Borç sorgulamaları yalnızca E-Devlet üzerinden yapılabilmektedir.

E-Devlet üzerinden SSK- SGK prim borcu sorgulama

E-DEVLET ŞİFRESİ NEREDEN ALINIR?
TC Kimlik Numaranız ile başvurduğunuz PTT Merkez Müdürlükleri veya yetkili şubelerden şifrenizi 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. www.turkiye.gov.tr adresinden TC Kimlik Numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaparak SSK-SGK borç sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

ŞİFRESİZ PRİM BORÇ SORGULAMA UYGULAMASI DEVAM EDİYOR MU?
Vatandaşlar SGK prim borcu sorgulama işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde yapabiliyorlardı. Fakat şifresiz olarak yapılan online web tahsilat sistemi kullanıcılara kapatıldı. Bu nedenle hem borç sorgulamalarınızı hem de diğer işlemlerinizi sadece E-Devlet üzerinden gerçekleştirmeniz gerekir.

SSK-SGK PRİM BORCU SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
E-Devlet şifresi ile SSK üzerinden SGK (4B) prim borç sorgulama işleminiz için aşağıda verilen linke tıklamanız gerekmektedir.
E-DEVLET ÜZERİNDEN SGK PRİM BORÇ SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ! 
İlk olarak;
- Yukarıda verdiğimiz linke tıklamalısınız. Sonra açılan pencerede "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna basınız.
- Kimliğinizi doğrulayıp işleminize devam edebilmek için TC Kimlik Numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmelisiniz.
- Girdiğiniz bilgilerin doğru bilgiler olduğundan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. Bu son işlem ile SGK (4B) prim borç sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Haberle ilgili daha fazlası: