Binlerce kişi yabancı dil seviyesi için katılım sağlamıştı... YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Binlerce kişi yabancı dil seviyesi için katılım sağlamıştı... YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2022 13:23

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/2) geride kaldı. Sınava katılım sağlayan binlerce aday şimdi ise ÖSYM'nin sonuçları ne zaman ilan edeceğini bekliyor. Sonuçlar, ÖSYM'nin değerlendirme işlemlerinin hemen ardından adayların erişimine açılacak. Peki, YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince yapılan (ÖSYM) YÖKDİL 28 Ağustos'ta İngilizcede fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızcada ise sadece sosyal bilimler alanında uygulandı. Şimdi ise sonuçlar gündemde. İşte, 2022 YÖKDİL sonuç takvimi...

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını 13 Eylül’de T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YDS VE YÖKDİL FARKI

Kurumsallık ve evrensellik açısından YDS ile Yökdil arasında farklılık bulunmaktadır. Özellikle yökdil sınavı daha kurumsal, belli bir alana uygun şekilde sınav olarak ifade edilir. Fakat YDS ise hem Akademik olarak öne çıkar hem de her alandan soru çözmek gerekir. Bu şekilde ortaya çıkan farklılıklar ile beraber dil sınavı olarak amaca uygun şekilde belli bir puan almak önemlidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası: