Beştepe’deki adli yıl açılışına davetiye

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’deki adli yıl açılışına davetiye
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 00:43

YENİ adli yıl açılış töreni, ilk kez Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Yargıtay ve Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) evsahipliği ile yapılacak.

Haberin Devamı

Yargıtay, törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de davet etti. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu salı günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 70 baro başkanı ile birlikte ziyareti sonrasında, “Adli yıl açılışında sürpriz olabilir” demişti. Açıklamadan sonra perşembe günü Yargıtay’dan gelen, “1 Eylül’de töreni birlikte yapalım. Törende siz de konuşun” davetini Feyzioğlu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uygun bulmasıyla da Yargıtay Başkanlığı, törenin daha önce davetiyeleri gönderilen otel yerine Cumhurbaşkanlığı’ndaki 2 bin 400 kişi kapasiteli Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılmasına karar verdi. Ankara’da hâkim ve savcıların tamamına davetiye gönderilecek. Yargıtay’ın hazırladığı programa göre Başkan İsmail Rüştü Cirit ve Feyzioğlu konukları birlikte karşılayacak. Törende ilk konuşmayı Feyzioğlu, son konuşmayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak. Feyzioğlu’ndan sonra Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit konuşacak. Feyzioğlu, Hürriyet’e, “15 Temmuz’dan sonra kuvayi milliye ve milli birlik ruhuyla hareket etmek gerekirken alternatif tören, TBB’ye de Yargıtay’a da yakışmazdı. O törende biz de Yargıtay da söylenmesi gerekeni söyleyecek” dedi. Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümü töreninde Feyzioğlu’nun yaptığı konuşmaya, o dönem başbakan olan Erdoğan tepki gösterip salonu terk edince adli yıl açılış törenleri yasayla kaldırılmıştı.

Haberin Devamı

CHP: REJİMİN ÖZÜNE AYKIRI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, adli yıl açılış törenlerinin Saray’da yapılmasına yazılı açıklamayla tepki gösterdi: “Yargı gelenek ve etiğine, kuvvetler ayrılığı ilkesine, parlamenter demokratik rejimin özüne aykırıdır.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!