Ben Aykut'layım ya siz

‘Aykut Kocaman adam gibi adamdır. Takım başarısız olsun da transfer yapayım komisyon alayım mantığıyla yaşamaz. Hem başkanını sayar, hem kulübünü sever. Bu takım onunla yaşamayı öğrenmek zorunda. Arkasında büyük bir sessiz kalabalık var. Önünde ise F.Bahçe gol attığı zaman üzülen bazı F.Bahçeliler!’

Haberin Devamı

AYNI insanlardan bahsedeceğim. Ama herkesten değil. Kendini bilen bilir, herkes üstüne alınmasın. Bazıları F.Bahçeli, bazıları başka takım taraftarı, bazıları takım tutmaz, bazıları da tutar görünür. Konu Aykut Kocaman.. Kiminin destek verdiği, kiminin karşı çıktığı, kiminin ortada durduğu teknik direktör. Medyada onu bitirmek için zeki olanların bekle-      meye geçtiği, zeka düzeyi düşük olanların hemen saldırdığı teknik adam.
Önce Aykut Kocaman kim, tanır mısınız? F.Bahçe neden ona teslim edildi bilir misiniz? Yönetim tarafından duyulan güvenin, taraftarın sevgisinin nedeni nedir bilir
Aykut 1996 yılında, 7 yıl aradan sonra F.Bahçe’ye şampiyonluk getiren golü atan futbolcudur. O golün ardından, “Bu gol bize şampiyonluk kapısını açtığı için çok sevinçliyim, ama aynı zamanda Trabzonsporlu meslektaşlarımın içinde bulundukları durumu tahmin ettiğim için de biraz burukluk yaşıyorum” demişti. 14 yıl öncenin zeka düzeyindeki halkı “Aykut, Fenerbahçe adına attığı gole sevinmiyor” diye kandırıp kapıyı gösterdiler.
Üç kez gol kralı oldu
O formayla 3 kez gol kralı olan, sadece ligde 140 gol atan, G.Saray filelerini 17 kez havalandıran bir efsaneyi, kader arkadaşı Oğuz Çetin’le birlikte gönderdiler. 4 ay sonraki İstanbul-F.Bahçe maçında
Oğuz-Aykut ikilisini seyretmeye gelen binlerce F.Bahçeli, İnönü’de izdiham yaratmış, ama kendi takımlarına da sonuna kadar destek vermişti. O maçta Oğuz’u iyi tutmadı diye Bülent Uygun takımdan gönderildi. Hani orta saha olarak alınan, F.Bahçe’de gol kralı olan ve “Asker selamı” ile ünlenen Bülent. Sivasspor gibi bir takımı ligde ikinci yapan Bülent.
Zico’yu da eleştirmişlerdi
Oğuz, Aykut, Bülent. Sorun burada. Bir başka tarafta başka isimler olabilir. Ama sorun Kevin, Smith, Bernt, Mirca sorunu değil. Sorun “Kendi çocuklarımızın büyümesini nasıl önleriz” sorunu. Aykut’lu Fenerbahçe elendi. Maçı seyredemedim, Dublin’deydim. Çok kötü oynamış. Üzüldüm. Olabilir. Zico’yu gönderen kafa diye eleştirenler..
Zico geldiği zaman takım Şampiyon-lar Ligi ön elemesinden elenmedi mi? Alkmaar maçını 2-0’dan verip UEFA’dan elenmedi mi? Alex’ten topu alıp penaltıyı atan Kezman’a izin verdi diye neler demediniz Zico’ya.. Daum’u gönderen kafa diyenler.. Daum’la hiç göz göze geldi mi? Bu sorunun anlamını bilirler mi? Zeki biri olmasına karşın kaç final kaybettiğini saydılar mı? Son düzlükte kazanılan maçların Daum’la mı kazanıldığını yoksa devreye başta Başkan olmak üzere başkalarının girdiğini bilmezler mi?
Bahane diyenlere
Takımın önemli isimleri; Gökhan Gönül, Lugano, Özer, Mehmet Topuz, Uğur Boral’ın sakatlıkları, Kazım’ın cezası onlar için ne kadar önemli?
Bahane diyenlere! Arkanıza yaslanın, sizin için kimin iyi teknik direktör olduğunu düşünün. Rahatlayın, kimse sizi gözetlemiyor. Canlı yayın da yok. Düşünün. Alex Ferguson mu? İlk 7 sezonunda şampiyonluk kazanamayan.. Fatih Terim mi! İlk derbisinde sahasında 4 gol yiyen.. UEFA Kupası kazandığı sezon sahasında Chelsea’den 5 gollü yenilgi alan ve “İçeride iyi de Avrupa’yı bilmiyor” diye başta Hıncal Uluç olmak üzere herkes tarafından yerden yere vurulan.. Şenol Güneş mi? Hani şu “tesadüfen” Dünya üçüncüsü olduğumuz kupadaki kahraman.. Fenerbahçe’yi aynı ay iki kez üzen.. Dünya Kupası’nı kaldıran Del Bosque mi?

Haberin Devamı

Alex sahada konuşmalı

Haberin Devamı

Aykut Kocaman, takım başarısız olsun da transfer yapayım komisyon alayım mantığıyla yaşamaz.. 40 milyona oyuncu alayım, kendimi kurtarayım, kulübün geleceğini başkan düşünsün de demez.. Aykut Kocaman hem başkanını sayar, hem kulübünü sever..  Bu takım onunla yaşamayı öğrenmek zorunda.. Başta Alex.. İnternet sitesinden konuşmayı bırakıp sahada konuşmalı.. Kaç şut atmış, kaç ara pası vermiş onu söylemeli.. Golcüler menajerleriyle piyasa yapmak yerine sahada gol atmalı. Rıdvan ve Oğuz gibi iki büyük yıldızına süre vermedi Fenerbahçe.. Aykut bu şansı bulmalı.. Çünkü arkasında büyük bir sessiz kalabalık var.. Önünde ise Fenerbahçe gol attığı zaman üzülen bazı Fenerbahçeliler!

Haberin Devamı

Sıra İstanbul’da

HAFTA içinde THY’nin konuğu olarak Dublin’deydim. Sponsorluk anlamında çok önemli adımlar atan THY’nin en büyük kozlarından biri olan Manchester United’ın yıldızlarıyla bir araya geldik. ABD kampının hemen ardından bu kez Dublin’deydi Ferguson’un öğrencileri..
Kadrosunda Rooney, Berbatov, Nani, Park, Giggs, Scholes, Valencia, Ferdinand, Evra gibi yıldızları bulunduran Manchester United’ın gelecek sezon Türkiye’ye gelmesi için yoğun çalışmalar sürüyor. Antalya’da kamp, İstanbul’da bir maç veya bir turnuva için teklif götürülen dev kulübe dünyanın her köşesinden bu tür davetler yağdığı ancak THY’nin önerisinin ilk sıralarda bulunduğu da aldığımız duyumlar içinde. THY’nin Dublin’de yaptığı bir kampanya sonrası bilet kazanan talihlilerle birlikte kokteyle katıldığımız Rooney en çok ilgi gören isim kuşkusuz. Bütün Ada çocuklarının o formayı giymek için hayalini kurduğu Manchester’ın forveti konuşmayı çok sevmiyor. Özellikle Ronaldo’nun ayrılışıyla ilgili sorulara hiç yanıt vermiyor. Ama güleryüzlü ve sempatik..
Q7 Türkiye’yi çok sevmiş
Nani’ye Quresma’yla temasının olup olmadığını sordum. “Evet var. Türkiye’yi çok sevmiş” yanıtını verdi. Takımın eskilerinden Fletcher da bu sezon hem ligde, hem de Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğu hedeflediklerini şu sözleriyle vurguladı. “2008’de yaptığımızı neden tekrar yapmayalım.” Futbolcularla bir araya gelişimizin ardından yeni açılan Airtricity Stadı’na  gittik. Bence hem şehir planlamacılarının, hem de stat yapmayı düşünen belediye başkanlarının görmesi gereken bir mimariye sahip. Maçın sponsoru THY olunca seyretmesi de keyifli oldu.. Dönüş uçağında düşündüm.. Türkiye’deki bazı kafalar, “Biz asla bir Avrupa kupası alamayız” fikrini çocuklarımızın kafasına ekiyor. THY ise dünyanın en büyük takımlarına ve organizasyonlarına sponsor oluyor. Türkiye’de yapılması gereken çok iş var. Çok..

Yazarın Tüm Yazıları