Bakan Günay’da ‘Hayır’ yok (1)

ŞU “hayır” da ne cilveli bir sözcüktür! Kutsar gibi bir dilek olup gelir, ya da olmazlığın en kestirmesidir.

Haberin Devamı

Önceleyin Bakan Ertuğrul Günay’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘hayırlara vesile olsun’ diyelim de...
Geneli bir yana koyup “özel”e indiğimizde –hele varsa iki özel- şu “hayır” nasıl bir anlama bürünüp gelecek acaba İzmir’e!

***
Partisinin İzmir çıkarmasıyla aktarılıp İzmir Milletvekili seçildi Sayın Günay. Bu seçimin de seçilmişliğin de “özel” bir anlamı olmalı diye beklemede seçenler. Beni “Kültür ve Turizm”in “kültür” yanı ve daha “özel” bir yaklaşımla “sanat” yanı ilgilendirdiğinden beklentim “hayıra hayır”dan yana ağır basıyor.
Şu adı var ya bakanlığın, Kültür ve Turizm, kuşkum bu yüzden. Birbiriyle pek “ilişkili” imiş gibi görünen “kültür” ile “turizm”, bir bakanlık içine sokulunca, turizm kültürün sanki “can” düşmanı oluveriyor. Hele yanı yöresi eşi az bulunur eski uygarlıkların kalıntılarıyla dolup taşan İzmir söz konusuysa.
İzmir’in nesine gelir turist? Denizine dalıp Kordon’da güneşin batışını seyretmeye değil herhalde.
Turizm, hiç tartışmasız, yabancısı yerlisiyle “tur” yapanı –dönüp dolaşanı- arttıkça ülkenin vazgeçilmez gelir kaynaklarından biri.
Ya kültürün getirisi ne? Hiç! Götürüsü de cabası.
Artık başlıktaki sözü siz kendinizce bir anlam içine oturtun. Bir yanında “kültür”, bir yanında “turizm”, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’da ‘hayır’ yok, İzmir Milletvekili olmakla.
 
***

Haberin Devamı

Hangi anlamda aldıysanız, bilmem de Bakan Günay’ın seçilmişliği, İzmir yöresi turizmi, daha dar anlamıyla yaşaması turist akışına bağlı yatırımlar ya da yatırımcıları için yoğun bir beklentiyi de birlikte getirdi. Kuşku yok herhalde, Bakan Günay bunun bilincinde olmasın.
“Hayır” yok öyleyse, “evet” varsa. Ve de öylesi ‘hayırlı’ olsun demekten başka söz kalır mı!

***

Yine de kaldı bir söz, sanattan yana.   
Acaba Bakan Günay’da ‘hayır’ yok olup gidecek midir söz dile düştükte, yoksa Bakan Günay’dan ‘hayır yok’ mudur?
Hele diyeceklerimizi söyleyelim de sözün cilvesinden azad olup bekleyelim nicedir “bir hayır” ile “bin hayır”.
Haftaya kalmış oldu sözümüz.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları