Aysal, Galatasaray'ı tepelerde göremezse

Galatasaray maç kazandığı zaman transferler nedense konuşulmaz, ama puan kaybettiği anda teknik heyet başlar; İstenilen transferler yapılmadı.

Haberin Devamı

Sercan, Engin, Selçuk, Yiğit, Ceyhun, Melo, Muslera, Ujfalusi, Elmander, Riera ve Ebue... Hala transfer diye tutturmak yanlış. Haaa adam gibi adam alınırsa doğru.

Bugüne kadar 92 milyon dolar harcayan Başkan Ünal Aysal, "Gereken transferler için para var. Ancak fazla açılırsak boğuluruz" diyor.

Yeni bir takım kuruldu, bun isimlerin hepsini de Fatih Terim istedi, haliyle başkan "hayır" demedi. Şayet bu kadro kötü oynuyorsa, kötüye iyi yapmak, olumsuzlukları olumluya çevirmek, tabii ki saha içi patronu olan teknik adamın işi.
 
Alınan futbolculara büyük rakamlar verildi. Örneğin Riera'nın toplam maliyeti 14.6 milyon euro. "Alın" dediler, hemen alındı. Ama bir türlü ayarı tutturamadı, oynasa da oynamasa  da emekli ikramiyesi gibi bu parayı alacak.

Haberin Devamı

Başkan, "Ronoldinho'yu alalım, 5,5 milyon euro verelim" diyor. Melo'ya 3.3 milyon euro verildiğine göre, bu oyuncu da o rakamı eder. Kendisi bir yıldız, sahada kaldığı müddetçe olumlu görevler yapar ve  aldığı paraya karşılık verirdi. Fatih Terim, ille de Shaqiri diyor, başkan da bir yere kadar hesap yapıyor. Rakam büyük olduğu için "hayır" deme hakkı da var.

Geçmişteki yanlışlıklar ortada. Adnan Polat zamanında, Stoch gibi oyuncu alınmayıp 'doldur-boşalt'a gidildi. Jo, Mehmet Baddal ve  Mustafa Sarp gibi isimler bir yarar sağlayamadılar.

Galatasaray, Bursasapor karşısında hata üstüne hata yaptı. Bursaspor'un sol kanadında eksik olmasına rağmen sol kanatta oynayan Emre sağa çekilip, Riera sol kanatta oynadı.

Riera, kötü oynadıkça Fatih Terim adeta çıldırdı. Transferde Yiğit'e 2.5 milyon euro verildi, bu çocuk idmansız değil. Maçın başında sahada yer alsaydı, takıma yararlı olurdu.

Başkan Ünal Aysal, kendi iş hayatında yükseklerde olduğu için takımının tepede olmasını istiyor. Şayet bunu göremezse, sezon sonunda "elveda" diyebilir.

Yazarın Tüm Yazıları