“Ayarsız” erkekler

Dün Serdar Ortaç’ın denizde nişanlısının omuzlarına bindiği fotoğrafı görünce sizin de şöyle ensenizden bir ürperme geldi mi sevgili kadına nasıl davranılacağını bilen Habitus okuru?

Haberin Devamı

Ortaokulda kızlara ayarsız el şakaları yapan arkadaşlarınızı hatırladınız mı?
Ayarsız el şakası yapan ergen dostlarımız ilerleyen yaşlarda sevgilisinin omuzlarına binen “ayarsız erkek” modeline temel oluşturabiliyor.
Üstelik illa sevgililerinin enselerine binmeleri gerekmiyor. Onları başka yollarla da tanıyabilirsiniz...

Diyelim ki bir kadın ve bir erkek arkadaş, kalabalık bir ortamda karşılaştı. Eğer erkek, kadını merhabalaşmak için kendi masasına çağırıyorsa, “Merhaba ayarsız erkek. Bugün nasılsın?” diyebilirsiniz.
Kalabalık bir ortamda yürümeye çalışıyorsunuz diyelim. Önünüzde duran şahıstan yol istediniz, duymadı. Bir daha “pardon” dediniz, yine duymadı. Tekrar “pardon” dediniz, bu defa duydu, hafif hareket etti. Fakat daha sonra yoldaki pozisyonunun geçmenize mani olmayacağına kanaat getirip “Niye geçemiyon yeaa” diye söylendi. Derhal geri dönüp “Evet ayarsız erkek. Ben manyağım, dikkat çekmek için pardon diyorum, hoş görüver” diyebilirsiniz.
Yolda yürüyor veya bisiklete biniyorsunuz diyelim. Her camından bir kol çıkmış otomobil hızla üzerinize doğru geliyorsa derhal kendinizi sağlama alınız. Üç ayarsız erkeğin altına araba verirseniz olacağı budur. Gördüğü ilk dişinin üzerine sürecek, selektör yapıp sizi kör edecek, farafiri farafiri kornaya basarken sonuna kadar açtığı müziğin ritmiyle frene basarak arabasını zıplatacaktır. Onu durdurup “Ah be ayarsız erkek. Hayatında kaç defa bu yöntemle -bırak kız tavlamayı- dikkat çekmeyi başardın ayarsız erkek? Üçüncü dünya dürtüleriyle kadınlara yaklaşmak nasıl bir duygu canım ayarsız erkek?” diye sorabilirsiniz.
Büyük bir binanın kapısından giriyorsunuz diyelim. Önünüzde şık, takım elbise dersen takım elbise, parfüm dersen parfüm, tıraş dersen tıraş, oh mis, hepsi tamam bir adam var. Eh, bu kadar “görüntü”ye insan bir kapı tutma kibarlığı bekliyor tabii.
ÇOK BEKLERSİN.
Evet sevgili prenses Habitus okuru, çok beklersin. Adam elbette ki senden önce girecek. O kapıyı ELBETTE tutmayacak ve dev kapı üzerine kapanacak. Her seferinde “Ay belki tutar kapıyı” diyorsun, adımını atıyorsun, biliyorum ama tutmayacak. Görüntüye aldanmayalım.

Haberin Devamı

Spagat açarak otur bari

Haberin Devamı

Tanımadığınız bir adama yol tarifi soruyorsunuz diyelim. Size “Şuradan sola sap, sonra yürü, oradan sol, marketi görünce sağa dön” diye tarif ediyorsa “Bugün nasılsın ayarsız erkek? Emir kipiyle yol tarifi almak da bir başkaymış, yine de sağ olasın” diyebilirsiniz.
Bir toplu taşıma aracındasınız diyelim. Yaşlı bir teyze bindi. Baktınız yerinden kalkan yok, kalkıp yer verdiniz. İşte o sırada gözünüze yerinden milim oynamayan bir ayarsız erkek kestirip tepesinde dikilmekten imtina etmeyiniz. “Nasılsın ayarsız adam, poponun kanatları rahat mı” diye sorunuz.
Yine toplu taşıma aracındasınız diyelim. Kadınlar derli toplu otururken erkekler birileri onlara “Eğer bacaklarınızı açarak oturmazsanız size para cezası keseceğiz” denmişçesine yayılarak oturmaktalar. Onlara “Merhaba ayarsız erkek, bu kadar bacaklarını açman yetmez. Dilersen biz kızlar hepimiz amuda kalkalım, sen de spagat açarak otur” teklifini yapabilirsiniz.
Twitter’da “Havalar da bu aralar pek sıcak vallahi” yazdınız. Böyle bir tweet’e dahi küfürle veya hakaretle yanıt veren bir erkekle karşılaşırsanız, ona “Selam ayarsız erkek. Hepimiz evrende küçücük bir noktayız sevgili ayarsız erkek. Enerjini güzel şeylere harca, az oku ayarsız erkek” diyebilirsiniz. Biraz da onun beyni yansın, değil mi canım.
Kalabalık bir ortamda -mesela- iş arkadaşıyla ilgili “Abi karıya dedim ki...” diye konuşan, hayatında tanıştığı her dişiden, hem de kalabalık içinde “karı” diye bahsetmekten imtina etmeyen bir “ayarsız erkek” gördüğünüzde kafasına bir şişe su boca ediniz. Belli ki devreleri hararet yapmış, serinlesin adamcağız.

Yazarın Tüm Yazıları