‘Tarihte kilit insanlar vardır, siz o kişisiniz’

Güncelleme Tarihi:

‘Tarihte kilit insanlar vardır, siz o kişisiniz’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2022 12:03

Uluslararası birçok büyük etkinliklerin moderatörlüğünü üstlenen Ali Aslan, son olarak Potsdam’da düzenlenen geleneksel ‘M100’ etkinliğinin ödül törenini sundu.

Haberin Devamı

ALMANYA Başbakanı Olaf Scholz’un da katıldığı törende, bu yılki ‘M100 Medya Ödülü’, dayanışma amacıyla Ukrayna halkına verildi. Ukrayna halkı adına ödülü eski ağır sıklet Dünya Boks Şampiyonu ve Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko’nun ikizi Wladimir Klitschko aldı. Tören, Potsdam’daki Sanssouci Sarayı’nın Orangerie salonunda yapıldı. Ödülü alan Klitschko, “Bu savaşa, soykırıma karşı birlikte durmalıyız” dedi. Medyanın bu dönemde en keskin silahlardan biri olduğunu belirten Klitschko, Rusya’nın propagandayla beyin yıkadığına dikkati çekti. Başbakan Scholz ise Putin’in emperyalist hedefleri olduğunu ve buna ulaşmaması gerektiğini söyledi. Almanya’nın, Ukrayna’da yeniden yapılanma sürecine dahil olacağını belirten Scholz, bunun maliyetinin yaklaşık 750 milyar Euro olacağını ve bunun uzun süreli olacağını kaydetti. Klitschko ise Scholz’un sözlerini eylemlerin takip etmesini talep etti. Klitschko, “Tarihte her zaman her şeyi değiştirebilecek kilit insanlar vardır. Siz, Şansölye, o kişisiniz” dedi. Klitschko, ülkeyi özgürleştirmek ve saldırganları durdurmak için büyük miktarlarda silaha ihtiyaç olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘Tarihte kilit insanlar vardır, siz o kişisiniz’

BÜYÜK ORGANİZASYONLARIN MODERATÖRÜ
Ali Aslan, Nato, AB, BM ve G20 gibi dünyanın en büyük organizasyonlarında moderatörlük yaptı. ABD’nin sayılı üniversiteleri arasında gösterilen ve birçok dünya liderinin de eğitim gördüğü Georgetown Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler ve gazetecilik öğrenimi gören Aslan, ABC News’te başladığı televizyon muhabirliği ve gazetecilik kariyerinde CNN International ve birçok uluslararası medya kuruluşunda çalıştı. 2007’de Almanya’ya dönen ve bir süre dönemin İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble’nin danışmanlığını yapan Aslan, daha sonra DW İngilizce bölümünde de siyasi tartışma programı yönetti. Paralelinde uluslararası büyük organizasyonlarda sunuculuk yapan Aslan, aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD eski Başkanı Bill Clinton, Almanya eski Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov gibi birçok dünya liderinin katıldığı etkinlerde moderatörlük yaptı ve birebir söyleşiler gerçekleştirdi. Ali Aslan, geçen yıl bir güvenlik zirvesinde de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile söyleşi gerçekleştiren ilk gazeteci olmuştu.

Haberin Devamı

‘Tarihte kilit insanlar vardır, siz o kişisiniz’

‘Tarihte kilit insanlar vardır, siz o kişisiniz’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!