Radikalleşmeyi önlemeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Radikalleşmeyi önlemeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 14:01

Almanya’da DİTİB Hessen teşkilatının Mörfelden’de düzenlediği iftarda, radikal İslamcı grup Selefiler’in okullarda artan faaliyetlerine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Mörfelden Mimar Sinan Camisi’ndeki iftara Hessen Hükümeti Uyumdan Sorumlu Müsteşar Jo Dreiseitel, Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz, Mörfelden Büyükşehir Belediye Başkanı Heinz Peter Becker, Güney Hessen Emniyet Müdürü Roland Uhlmann, Hessen Nassau Kiliseler Merkezi Başkanı Detlef Knoche de katıldı.

Radikalleşmeyi önlemeliyiz


Ramazanda diğer dinlerin de önemsediği sevgi, anlayış ve hoşgörü gibi değerlerin daha çok öne çıktığını belirten Müsteşar Dreiseitel, “Ancak bugünlerde İslam adına korkunç savaş ve cinayetler işleniyor. Alman toplumu olarak gençlerimizin radikalleşmesinin, Allah adına yapılanların bütün Müslümanlara yıkılmasını engellemeliyiz. Gerçek İslam’ı savunmak zorundayız” dedi.

Hessen DİTİB Başkanı Fuat Kurt da 150’si Hessen’den olmak üzere Almanya’dan 700 kadar gencin Suriye’ye gittiğini söyledi.

Kurt, “Sayının giderek artması çok endişe verici. Bu gençlerin Almanya’daki olası bir şiddet eylemi bütün İslam toplumunu çok zor durumda bırakacak. DİTİB sorumluluğunun farkında. Diğer Müslüman örgütleriyle gençlerin radikalleşmesinin önlenmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!