Annelerin önünde saygıyla eğiliyorum

BUGÜN Anneler Günü... Herkesin aksine bugünü çok da coşkuyla kutlamıyorum. Böyle günlerde annesini gencecik yaşta kaybetmiş çocukları, evladından ayrılmak, onu toprağa vermek zorunda kalmış içi yanan anneleri düşünüyorum... Ben her Anneler Günü’nde, çok şükür ki, hayatta ve sağlıklı olan anneciğime koşarım. Çocuk gibi yatarım dizine, isterim ki saçımı okşasın.

Ve çocuklarım... Ali beni öpe koklaya, Oğul da kucaklaya kucaklaya Anneler Günü’mü kutlarlar her yıl. Ve ben her yıl biraz neşe içinde biraz da buruk duygularla geçiririm bugünü...
Dün, yıllardır evlatlarını arayan ve maalesef bulamayan Cumartesi Anneleri, Beyoğlu’nda yürüyüş yaptılar. Geçen hafta yine şehit cenazelerini seyrettik ana haber bültenlerinde... Tüm bu acıları düşününce, içimden güle oynaya günü geçirmek gelmiyor doğrusu. Allah kimseye evlat acısı vermesin derler ya... Her zaman karşılıksız sevmenin, sorgusuz sualsiz vermenin yalnızca anneye has olduğuna inancıyla annelerin önünde saygıyla eğiliyor günlerini kutluyorum.

Tasarımcılarla yeni buluşma noktası: me&designers!

İş kadınlığı ve anneliği birarada yürütmek zor tabii. Ama, zoru başaran kadınlardan biri de Demet Aydın... Demet de benim gibi ODTÜ İşletmelilerden. 20 yıl profesyonel yöneticilik yaptıktan sonra, kendine yepyeni bir yol çizdi ve moda dünyasına el attı. me&designers, Filistin Caddesi’nde Paris Kuaför’ün üst katında sevimli bir apartman dairesinde İstanbullu genç tasarımcıların ürünlerini, Ankaralılarla buluşturacak. Ne var ne yok diye, hafta içi bir uğradım. Ekonomist’in ödül gecesinde giydiğim elbisemi tasarlayan Zeynep Tosun’dan bahsetmiştim Demet’e. O da Özlem Süer, Özgür Masur, Simay Bülbül, Rana-Berna Canok, Gamze Saraçoğlu’nun yanı sıra Zeynep Tosun’u da ekleyerek harika bir tasarım butiği açtı. Koleksiyonlar çok güzel. Gece kıyafetlerinde Özgür Masur’un koleksiyonuna bayıldım! Özellikle mezuniyet ve düğün sezonunun yaklaştığı bugünlerde bakmanızı tavsiye ederim! Gündelik kıyafetlerde Simay Bülbül deri ve güderiyi kumaşla harmanlayarak nefis bir koleksiyon yaratmış! Tabii durur muyum, hemen bir iki kıyafet denedim. Karar vermekte her ne kadar çok zorlansam da Rana-Berna Canok tasarımı krem rengi ipek şifon bolero gömlek tarzı bir üstte karar kıldım. Fiyatlar da oldukça makul. me&designers, belli ki Ankara’da büyük bir boşluğu dolduracak.

Benim için en önemli davet!

İstanbul Çarşamba gecesi, farklı farklı davetlere ev sahipliği yaptı. Eski HSBC binasının yerine yeniden inşa edilen Edition Otel’in açılışı, İstinye Park’ta Ajda Pekkan’ın Twist Koleksiyonu’nun tanıtım gecesi, Reina’da Vodafone sponsorluğunda Formula 1 partisi, Caroline ve Banu’nun Türk Kahvesi Selamlique’ın tanıtım gecesi... Ve hepsine de davetliydim! Ama benim için en önemli davet, aynı gece açtığımız Big Chefs’in yeni şubesiydi. Ataköy Plus’ta bir şubemiz daha var artık! Bu hafta da Marmara Forum’daki şubemizi açıyoruz ve sıra geliyor Ataşehir ile Bağdat Caddesi’ne!
Yazarın Tüm Yazıları