Antalya-Kaş arası…

Geçtiğimiz gün Atay Uslu geldi. AK Parti Antalya Milletvekili. Finike doğumlu. Neredeyse 7 göbek Finikeli. Uzun süre sohbet ettik.

Haberin Devamı

 Antalya için projeleri, yapılan çalışmaları anlattı büyük bir heyecanla.

Bugün gitmeye kalksanız yaklaşık 3,5 saatte varacağınız Antalya-Kaş yolunu 1 saat 45 dakikaya indireceklerini söyledi. Bunu bölünmüş yollar ve tünellerle sağlayacaklarını anlattı.

Tekirova-Kumluca arasının ihale edildiğini, Finike’den 6 ayrı tünelle Kalkan’a, Muğla il sınırına kadar ulaşılacağını kaydeden Atay Uslu, bakın neler söyledi bu konuda özetle:

 “Burada 7 bin 940 metrelik çift tünelimiz var. Toplamı gidiş-geliş 28 kilometre olacak. Kaş’a varış süresi yarı yarıya azalacak. Yani yaklaşık 1 saat 45 dakikada Antalya merkezden Kaş’a ulaşacaksınız. Önümüzdeki yıl kazmayı vuruyoruz. Türkiye’nin en önemli yol projelerinden biri. Tahmini 1,7 milyar maliyeti olacak. Böylece turistler Muğla’dan Antalya’ya çok daha kolay ulaşabilecek. Akdeniz hareketlenecek. Marmaris’e gelen turist çok rahatlıkla Gazipaşa’ya kadar çok kısa sürede ulaşabilecek.”

 KAŞ’A HAVAALANI

Haberin Devamı

Bir önemli haber daha verdi Atay Uslu.

Kaş-Demre arasına havaalanı yapılacağını bir kez daha tekrarladı. Projelendirme çalışmalarının sürdüğünü, bitimine az kaldığını belirtti. Ve şöyle dedi: “Artık İstanbul’dan uçağa binip Kaş’a rahatlıkla ulaşacağız.”

Kutu.yazı içine…

Halkımız ne derse

Atay Uslu ile sohbetimizde söz döndü dolaştı siyasetten açıldı. Son günlerde en çok tartışılan “Başkanlık” sisteminden.

AK Partili vekil, halkın artık koalisyon istemediğini, Türkiye’nin koalisyonlardan çok çektiğini, 93 yılda 65 hükümet değiştiğini, bunun 14 ayda bir yeni hükümet anlamına geldiğine dikkat çekti.

“Oysa başkanlık sistemi olsaydı, 65. Hükümeti cumhuriyetimizin 300. Yılında kuracaktık” dedi.

Önemli bir tespit.

TBMM’de 365’i geçmeleri halinde de referanduma gidip-gitmeyeceklerini sordum.

Şöyle yanıt verdi Uslu: Evet 365’i geçsek bile halka soracağız. Son söz halkımızın. Halkımız ne derse o olur.”

Ve referandumun muhtemelen ilkbaharda gündeme geleceğini ekledi sözlerine.

***

Anket sonuçlarında ne çıkıyor dedik. Büyük çoğunluğun “evet” dediğini söyledi.

Üniter devletten vazgeçilecek mi diye sorduk.

Haberin Devamı

Ona da şu yanıtı verdi: “Asla vazgeçmeyeceğiz. Başkanlık sisteminin olmazsa olmazı eyalet sistemi değildir. Vilayet sistemiyle de başarılı bir şekilde yönetilir. Fransa’da olduğu gibi.”

 

Adam 40 yıllığına kiralıyor

10 yıl sonra çekip gidiyor

Finike’de bal üreticilerinin mermer-taş ocaklarından şikayetleri olduğunu, bunun için ne yaptıklarını sordum Atay Uslu’ya.

İlginç bir şey anlattı.

Ocakların eski durumuna döndürülmesi için yasal değişiklik yapacaklarını kaydetti. “Nedir o yasal değişiklik” dedim.

Yanıtladı: “Adama ocak 30-40 yıllığına kiralanıyor. Fakat 10 yıl çalıştırıp bırakıyor. Ocağı terk ediyor. Yasayı hatırlatıp, burayı ağaçlandırması gerektiğini söylüyorsunuz. Kalkıp, ‘Benim daha 30 yıl anlaşmam var. 30 yıl sonra ağaçlandırırım’ diyor.

Haberin Devamı

Kağıt üzerinde haklı. Bir şey yapamıyorsunuz.

İşte bu yasayı yeniden düzenleyeceğiz. Bu suiistimale izin vermeyeceğiz. Galeri sistemine geçilmesi konusunda da mermercilerle görüşüyoruz. Kısa sürede çözeceğiz.”

 

 

Mevlüt Bey bizim her şeyimiz

Bölgenin 7 milletvekili olarak çok çalıştıklarını, Antalya’nın sorunlarını Ankara’ya yıldırım hızıyla ilettiklerini üstüne basa basa söyledi.

En büyük destekçilerinin de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olduğunu belirtti. “Mevlüt Bey hem ağabeyimiz, hem bakanımız, hem milletvekilimiz. Antalya’nın her sorununu birebir takip ediyor. Hangi bakanlıkta Antalya ile ilgili bir konu varsa, bizimle birlikte gelip, destek istiyor. Onun bu ilgisi, desteği, performansı bize enerji katıyor, motive ediyor, örnek oluyor. Yani bizim her şeyimiz” dedi  Atay Uslu.

EN BAŞARILI BAŞKAN

Haberin Devamı

Bu arada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i unutmuyor. Türel için “O Türkiye’nin en başarılı büyükşehir belediye başkanı” diyor.

 

Kaleiçi “7 Kocalı Hürmüz” gibi

Pazar günü “Kaleçi İçin Önerim Var” başlığı altında Kaleiçi ile ilgili birkaç öneri sıralamıştım. Okuyucularımızdan, Kaleiçi esnafından çok sayıda destek mesajı aldık.

Turizm sektöründe, önemli otellerde uzun yıllar çalıştığını belirten Zafer Yüzücü de e-mail atanlar arasında. Birkaç öneri sıralamış ve  Kaleçi’ni 7 Kocalı Hürmüz’e benzetmiş.

Şöyle diyor Zafer Bey:

 “Sizin de yazdığınız gibi Kaleiçi’ndeki çok başlı yönetim anlayışı maalesef en büyük sorun. Ben buradaki tesis sahiplerini 7 Kocalı Hürmüz’e benzetiyorum. Kim bu kocalar:

Haberin Devamı
  1. Kültür ve Turizm Bakanlığı.
  2. Müze Müdürlüğü.
  3. Muratpaşa Belediyesi.
  4. Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı.
  5. İçişleri Bakanlığı.
  6. Büyükşehir Belediyesi.
  7. Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu Şube Müdürlüğü (KUDEB).

Evet bu kurumların hepsi Kaleiçi’nden sorumlu.

Gördüğünüz gibi tam 7 tane kocası bulunuyor Kaleiçi’nin.

Sizin de belirttiğiniz gibi tek bir merkezden yapılacak olan bir yönetim birçok sorunu çözebilir, tabii ki bu idareler bu görevlerinden vazgeçebilirlerse.”

++++++

 

Çanaklar sökülecekmiş

Bu arada resmi kurumların da Kaleiçi için bir adım attığını öğrendik. Çatılarda günısı ve çanak anten yasaklanacak, yüksek katlar tıraşlanacakmış. İyi haber, memnun olduk.

Kaleiçi’nin sorunları büyük.

Bir yerlerden başlamak gerekiyor. Bu çatıdan da olabilir, bacadan da. Yeter ki başlansın birşeyler yapılmaya.

Hep birlikte sahip çıkalım, kurtaralım. Kazanalım Antalya’nın kalbini.

 

Güle güle Cemil Tonbul

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul görevi Celal Uzunkaya’ya devretti, başmüfettiş olarak Ankara’ya gitti.

Vakur duruşu, dürüstlüğü, çalışkanlığı, devlet geleneklerine bağlılığı, samimiyeti ile Antalyalıların gönüllerinde önemli bir yere sahip olan Cemil müdüre hep  güle güle derken, bayrağı devralan Celal Uzunkaya’da “hoşgeldiniz” diyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları