Can Feda

Ne maçtı ama ...

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın bu sezon oynadığı tüm maçlar gerçekten gözlere, kalplere hitap ediyor. Seyir zevki en üst seviyede bir maç daha geride kaldı.
 
Ligin ikinci sırasındaki bu senenin en formdaki takımı Medical Park Antalyaspor'u, deplasmanda yenmek kolay bir iş değil. Hem de Antalya kalesine 5 gol bırakmak daha da zor.
Üst sıradaki rakiplerin puan kaybettiği bir hafta da alıncak 3 puan Antalyaspor'u lider, Beşiktaş'ı da üst sıralara taşıyarak liderle arasındaki puan farkını 3'e indirme fırsatıydı.
 
Beşiktaş'ın kaçtığı, Antalyaspor'un kovaladığı bu güzel maçta tam 8 gol izledik. Bu maçı her ne kadar kara kartal 5 gol atarak kazandı ise de, Antalyaspor'da aynı biçimde maçı kazanabilirdi. İki takımı da oynadığı oyundan dolayı yürekten kutluyorum. Evet kazanmak güzeldir ama daha da güzeli oynanan oyundur. Ligimizin futbol kalitesinin oldukça düşük olduğu bir dönemde sahadaki futbol kaliteliydi. Ne acı ki Antalyaspor'dan ve Beşiktaş'tan milli takımda oynayan oyuncu yok gibi. Bazılarının renk ayrımı yapmadan, oyuncu vs. dinlendirmeden hem ülke futbolunu hemde Milli takımı yönetmesi gerekiyor.
 
Hatırlayanlar bileceklerdir. Beşiktaş geçen sene 10 günde 3 maç oynayan bir takımdı. Kimse o zamanlar Beşiktaş'a destek vermedi. Madem oyuncuları dinlendireceksin, neden aday kadroya alıyorsun. Sonucunda bu maç bir hazırlık maçı.
 
Fenerbahçe'de bazıları Eskişehir maçındaki hakemi yerden yere vurdu. Seyrettiğim tüm spor programları bu maçtan konuştular. Güzelim Antalya - Beşiktaş maçı bile güme gitti. Daha fazla birşeyler yazıp bazı kişileri hedef göstermek istemiyorum ama göreceksiniz ki, bizler bu sezon bu maç ve bu maçtan sonra yaşananlar ile ilgili birçok kez yazıp çizeceğiz. Birilerinin canı yanarken gülenler kendi canları yandığında ne hale geldiler hepimiz seyrettik. Galatasaray ve Bursa maçında, Beşiktaş' ın 4 puanı resmen gasp edilirken kimse çıkıp bir şey demedi.
 
Beşiktaş'ı öven o kadar çok insan varki anlatamam? Tüm taraftarların sevgilisi haline gelmiş durumda. Yaşanan ekonomik kriz ve yapılan FEDA nın ardından gelinen nokta herkes tarafından takdir ediliyor. Basın da kara kartalı uçurdu gitti. Aman sevgili oyuncu kardeşlerim, sizler bunlara aldanmayın. Bunların birçoğu tuzak. Sizleri şımartarak yoldan çıkarmak istiyorlar. Çok gol atıyorsunuz ve güzel oynuyorsunuz ama daha tam bir takım olamadınız. Attığınız goller İstanbul'a 3. köprü olur belki ama yediğiniz gollerde köprü olma yolunda ilerliyor. Defansa acil çözüm bulunmalı. Oynadığı her maç sonrasında Uğur Boral'ı eleştirmekten ben bile sıkıldım. Samet hoca ne olur artık Uğur'u birkaç maç kes. Aklı başına gelene kadar da oynatma. Genç Emre ve Erkan iyi ve yetenekli oyuncular. Lütfen biraz da onlara şans ver.
 
Ligin başında, bu takımdan kimse böyle bir başarı beklemiyordu. Haftalar ilerledikçe gelinen nokta hiç yabana atılacak türden değil. Beşiktaş'ın derbi maçı da kalmadı. Bu hafta itibari ile de büyük bir avantaj yakalamış durumda. Devre arasında yapılacak transferler için, camianın önde gelen isimlerinin pamuk ellerini ceplerine atması gerekiyor. Umarım FEDA diyeceklerdir. Bu armaya, bu büyük kulübe CAN FEDA..

Yazarın Tüm Yazıları