Almanya yeniden seçime mi gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya yeniden seçime mi gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 13:03

Almanya’da CDU/CSU, FDP ile Yeşiller arasında sürdürülen koalisyon ön görüşmeleri 15 saat sürdü ve bu sabaha karşı saat 04.15’te bitti. Ancak taraflar koalisyonda uzlaşamadı. Parti temsilcileri bugün saat 12.00’de tekrar bir araya gelecek. Bu görüşmede de sonuç çıkmazsa yarın devam edilecek.

Haberin Devamı

MÜZAKERELERDE CSU ile Yeşiller arasında uzlaşma sağlanması için yoğun çaba harcandı. Ancak mülteciler ve göç konusunda ilerleme sağlanamadı. Yeşiller iltica başvurusu kabul edilmemiş ikinci derece sığınmacılar için aile birleşimine izin verilmesini istiyor. CSU ise göçü artıracağı gerekçesiyle buna karşı çıkıyor. FDP uzlaşma sağlanması için çalışan mültecilerin zorunlu hallerde aile birleşimine izin verilmesi önerisini getirdi. Ancak CSU bu öneriyi de reddetti. Anlaşma sağlanamayınca, müzakereleri öğleden sonraya ertelemeye kararı alındı.

KUBICKI: KORKUNÇ HÜSRANA UĞRADIM
FDP Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki, “Dört haftadır konuşuyoruz. Sonuç sıfır. Korkunç hüsrana uğradım” dedi. Kubicki, dört partili koalisyonun üzerinde fırtınalar estiğini belirterek, sonuç alamadan dağılma tehlikesinin yüksek olduğu mesajını verdi.

Haberin Devamı

CSU Genel Başkanı Horst Seehofer, ön görüşmelerde büyük sorunlar olduğunu kaydederek, tüm imkanları kullanarak sağlam bir hükümeti kurmanın mümkün olup olmadığına bakacaklarını dile getirdi. Seehofer, birçok konuda partiler arasında henüz yakınlaşmanın sağlanamadığını ifade etti.
Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir de, “Uzatmalara gidiyoruz” dedi.
CDU Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel, “Bugün devam edilecek” demekle yetindi. CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, partilerde ülke için iyi çözümler bulunacağı yönünde inancın hâlâ mevcut olduğunu söyleyerek, bugün müzakerelere devam edileceği, görüşmelerin yarına da sarkabileceğini ifade etti.
Tarafların anlaşma sağlayamaması durumunda Almanya’da yeniden seçim görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!