Ameliyat oldu

Çiğdem Simavi’nin fotoğraflarına, bu ay ilk sayısı piyasaya çıkan Fashiontv Magazin adlı dergide rastladım.

Derginin "Osmanlı sanatına gönül vermiş bir kültür elçisi" diye söz ettiği Simavi, röportaj vermeyi pek sevmediği halde/images/100/0x0/55eae754f018fbb8f89e1f9a derginin sahibi Demet Sabancı Çetindoğan’ı kıramamış duyduğum kadarıyla... Bu arada bir de not düşeyim; Simavi, geçtiğimiz ay bir operasyon geçirmiş. Menisküs ameliyatı olan Çiğdem Hanım’ın sağlığı şimdi gayet iyiymiş.

İlk rezidansı Koç aldı

Gökhan Çarmıklı, Çeşme-Ilıca’da rezidans yapmak üzere geçtiğimiz aylarda kolları sıvamıştı. Çeşme’nin en güzel yerinde inşaatına başladığı rezidansları satmaya da daha şimdiden başladı. İnşaat süresince işlerini Çeşme Sheraton Oteli’ndeki suit dairesinden yürüten Gökhan Bey, ilk satışını geçtiğimiz hafta Ali Koç’a yapmış öğrendiğime göre...

Filda’sını kaybetti

Selin Boronkay’ın Filda adındaki köpeği, birkaç gün önce öldü. 1992 yılında öğrenimi için gittiği Almanya’da satın aldığı ve o günden beri yanından ayırmadığı Filda’sının idrar kesesinde oluşan kanser sonucu ölmesi, Boronkay’ı kelimenin tam anlamıyla yıktı. O nedenle de günlerdir yüzü gülmüyor Selin Hanım’ın...

Aşk tanıklık ister

Ayşe Kaya’nın aşka dair tüm duyguları belgesel bir görsellikle aktardığı projesi "Aşk Tanıklık İster" adlı resim sergisi Arnavutköy Garga’da açıldı. Kaya’nın çiftlerin en güzel günlerine, düğünlerine tanıklık eden benzersiz fotoğraflarından oluşan sergisinin açılış gecesine Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko ile sevgilisi Ronit Gülcan’ın yanı sıra iş ve sanat camiasından ünlü simalar katıldı.

Kokosh’ta eğlence sürüyor

Ergun Yıldız’ın Tepebaşı’ndaki Kokosh’u haftanın hemen her gecesi dolup taşmaya devam ediyor. Kokosh’un solistlerinden Merve Sökmen, geçtiğimiz çarşamba gecesi yine ortalığı kırdı geçirdi. Sahnede 2,5 saat kalan, şarkıları kadar şovuyla da izleyiciyi kendine hayran bırakan Sökmen’i o akşam izleyenler arasında Cenk Eren ve İrma-Nurhan Çıtak çifti de vardı.

Eski eşler aynı mekanda

Geçtiğimiz akşam Hannessy Konyakları’nın tanıtımı için Nişantaşı Tuus Restoran’da verilen davetteydim. Bir ara Çiğdem Kayalı’ya rastladım. Tam onunla sohbet ederken de içeri eski eşi Ercan Akın girdi. Davete Ünver Oral’ın eski eşi Figen Hanım’la katılan Ercan Bey’in keyfi yerinde görünüyordu. Ercan Bey ile Figen Hanım’ın samimi tavırları ve davet boyunca dinmeyen kahkahaları, benim gibi diğer davetlilerin de dikkatini çekti.

Kamhi’nin sevgilisi eski bir hükümlü mü

Lara Kamhi’nin, sevgilisi Volkan Büyükhanlı’dan ayrıldıktan sonra bir başka gençle flört etmeye başladığını duydum. Kamhi’nin yeni erkek arkadaşı Özkan Kabakçı adında bir gençmiş. Kabakçı’nın geçtiğimiz yıllarda işlediği bir suç nedeniyle cezaevinde yattığı ve Lara Kamhi’nin bu flörtünden babası Jefi Kamhi’nin henüz haberdar olmadığı da kulağıma gelen fısıltılar arasında...

Şarkı söylemesi lazım

Helin Avşar, son hevesi modacılıktan da vazgeçip şansını şarkıcılıkta denemeye karar verdi. Bu uğurda da hiç düşünmeden "Şarkı Söylemek Lazım" programının yarışmacıları arasına katılıverdi. Kendine çok güvendiğini söyleyen genç Avşar’ın derdi para pul değil, albüm yapmak... Zaten programdan birinci çıkması durumunda kazanacağı 100 bin YTL’lik para ödülünü de TEYEV ile üyesi olduğu TESYEV’e bağışlayacakmış. Geçen hafta son ikiye kalan Helin, umarım bu programdan birinci çıkar. En azından bu işten vakıflar kazançlı çıkmış olur...

Kemerburgaz’da balık keyfi

Balıkseverlerin artık Boğaz’a kadar yorulmasına gerek kalmadı. Şimdi Kemerburgaz-Göktürk’te de balık keyfi sunan Assos Balık adlı bir restoran var. Kendine özgü mimarisiyle dikkat çeken, Sinasos alışveriş merkezinin üçüncü katında yer alan mekan, zengin mönüsüyle beğeni topluyor. Assos’ta özellikle kalkan balığının ızgarasını denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca buradan Edremit’in lezzetli zeytinlerini ve Assos zeytinyağını satın almanız mümkün.

Hem başkan hem şövalye

1926’da kurulan ve Türkiye’nin en eski derneklerinden biri olan Türk Belçika Ticaret Derneği Başkanlığı’na, 10 yılı aşkın zamandır derneğin genel sekreterliğini ve yönetim kurulu üyeliğini yürüten Tayfun Yumak seçildi. Yumak, aynı zamanda Belçika Veliaht Prensi Philippe ve Prenses Mathilde tarafından da Türkiye ve Belçika arasında dostluk ilişkilerinin pekiştirilmesinde fahri bir elçi gibi çalışmasından ötürü "Belçika Kraliyet Liyakat Nişanı" ile ödüllendirildi. Böylece "şövalye" unvanına sahip oldu.

İngiliz soyluları gibi

Bizim elitlerimiz de bir süredir İngiliz soyluları gibi Fred Perry tasarımları ile kendini yeniler oldu. Bilsar Tekstil tarafından Türkiye’ye getirilen, Laurel Store Nişantaşı, Bilstore Kanyon, Bilstore Nişantaşı ve V2K’larda satışa sunulan marka, 2007 ilkbahar-yaz sezonunda Modern Authentic, Sports Authentic, Sportswear, Classics ve Blank Canvas koleksiyon alternatifleriyle sade ama elit bir tarzın öncülüğünü yapıyor.
Yazarın Tüm Yazıları