Aman sakın ha!

SAKIN ola dün akşamki Beşiktaş’ın kaybını hatıra gönüle bağlıyacak bir adam çıkmasın. Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynadı. Hatta rakibinden daha da iyi oynadı. Ama futbol bu. Tuhaf oyun diyoruz ya. Tuhaf başladı, tuhaf devam etti, tuhaf da bitti.

Ülkemizde öküzün altında buzağı arayan çok çıkar. Bu oyunu buzağıya bağlayan olursa, günaha girer. Ayıptır, yazıktır. Galatasaray belki şans golleriyle kazandı. Ama bütün ülke gördü ki, Beşiktaşlı oyuncular kazanmak için her şeyi yaptı.

Ben bu işin içinden geldim. Geçmiş çarşamba akşamı zafer kazanmış oyuncuların böyle maçları oynamaları çok zordur. Ama ben Beşiktaşlı oyunculardan bu kadarını bile beklemiyordum. Hepsine helal olsun.

Birini ayıracağım. Sakın ola mahsustan yaptıya da getirmiyorum. Cordoba ilk yarı, kalesini terk edip taa kornerlere kadar gitti. Penaltı yaptırdı. Cordobo, rakip Hilton Oteli’ne doğru yol almış, topla beraber oraya gidecek. Sen bu rakibi düşürüyorsun. Oyunun uzatma dakikaları oynanıyor. Bir degaj yaptın, top rakibin ayağında kaldı ve gol oldu.

Gerets’in yanlışı

Biz de sana iyi kalecisin diyoruz. Kalmanı istiyoruz. Sen de kendi kendini tekzip ediyorsun. Kalmak istemiyorsun. Maçın hakemi bana göre 10 numara maç yönetti. Beşiktaş’ın verilmeyen bir penaltısı var gibi. El var penaltı yok. Cordoba’nın yaptığına düdük çalmak için hakem olmaya gerek yok. Penaltı.

Ben Gökhan Zan’ı hem Beşiktaş’ın ve hem de Milli Takım’ın değişmez oyuncusu olacağını düşünüyorum. Ama bu kardeş 15 günde değil, 15 dakika bir sakatlanıyor. Devamlılığı olmayacaksa, bu iş de olmayacak. Tümer’in attığı bir gol var. Şapka çıkar. Yanlız takımının değil, sahanın en iyi oyuncusu Koray.

Ben başka takımlara maydanoz olan bir adam değilim. Ama Gerets’in, G.Saray’ın en iyi oyuncusu İliç’i çıkarmasına aklım sırrım ermiyor. Gerets şanslı bir antrenör. Hagi’de, Gerets şansı olsaydı, Galatasaray geçen sene şampiyon olurdu. Maç bitti, G.Saray sevindi, tebrikler. Ama Beşiktaşlı futbolcular da utanmasın.
Yazarın Tüm Yazıları