Aman nazar değmesin!

MECLİS’te 23 Nisan resepsiyonu veriliyor... Ve orada Genelkurmay Başkanı ile Tayyip Bey arasında ne güzel bir muhabbet gerçekleşiyor!

Paşam Beşiktaş’ı, Tayyip Bey ise Fenerbahçe’yi tutuyormuş.

Bugün hangisinin kazanacağını konuşuyorlar. Medya ordusu yanlarında. Mikrofonlar uzatılmış. Canlı yayınlarda bu muhabbet aktarılıyor.

Ben Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ü aşırı derecede takdir ediyorum!

O yumuşak, diplomat, uysal, sessiz kimliği ve kişiliği ile Tayyip Bey ve hükümetle ne güzel anlaştığını, her konuda nasıl bir uyum içerisinde olduğunu ‘zevkle’ izliyorum ve kendi kendime sık sık ‘helal olsun paşama, bundan iyisi olamazdı’ falan diyorum!

Fısıltı gazetesinde yer alan bazı dedikoduları, son basın toplantısında kendi ağzıyla gündeme getirip dünyaya duyurmuştu.

Güya bu hükümet paşama, emekli olduğu zaman kendisini cumhurbaşkanı yapmayı vaat etmiş!

Paşam bunu yalanladı ama elin ağzı torba değil ki büzesin.

Genelkurmay Başkanı ile Tayyip Bey arasında her konuda uyum var. Hemen her konuda görüşleri aynı.

Aman nazar değmesin, bu ikili arasında bugüne kadar tanık olduğumuz tek fikir ve görüş ayrılığı, tuttukları takım konusunda ortaya çıktı.

Bu kadarcık da olsun yani!

İnşallah yakın gelecekte birinden biri tuttuğu takımı bırakıp ötekinin tuttuğuna yönelir, bu küçük ve önemsiz uyumsuzluk da böylece giderilmiş olur!

Onlar erer muradına, biz çıkarız kerevetine!


HALTERDE BÜYÜK BAŞARI


Ukrayna’da yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’nda bayan haltercilerimiz takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu. Büyük başarıdır.

Müsabakaların çoğunu TRT-3 ve Eurosport’tan izledim. Bütün dünyaya yayın yapan Eurosport’un sunucuları bile bu başarıya şapka çıkardılar.

Nurcan Taylan, Aylin Daşdelen, Seda İnce, Sibel Şimşek, Şule Şahbaz, Aysel Özgür, Derya Açıkgöz...

Toplam 8 altın, 6 gümüş, 2 bronz madalya kazandılar, hepsi kürsüye çıktı. Avrupa rekorları kırdılar. Şeref kürsüsü onlarla doluydu. Kürsüde bazen 2 sporcumuz vardı.

Bu yazıyı dün öğleden sonra saat 15.00 dolaylarında yazdığım sırada erkeklerin müsabakası henüz bitmemişti. O saate kadar Sedat Artuç, Ekrem Celil, Yasin Arslan, Taner Sağır ve Mehmet Yılmaz toplam 7 altın, 4 gümüş, 2 bronz madalya kazanmıştı. Hem de eksik takımla! Halil Mutlu, Bünyamin Südaş, Hakan Yılmaz gibi aslar Ukrayna’ya götürülmemişti. Taner Sağır 19 yaşında bir yetenek. Dünya gençler rekoru kırdı.

Erkeklerin bugün en kötü olasılıkla Avrupa ikincisi olması bekleniyor. Belki de şampiyon olacaklar.

* * *

Türkiye halterde büyük işler başarıyor. Halterde olimpiyat oyunlarına dünyada sadece 6 ülke tam takım katılma hakkını elde etti. Biri Türkiye. Atina’da tam takım erkeklerde 8 sıkletten 6, bayanlarda 7 sıkletten 4 (toplam 10) sporcu olarak belirlendi. Bu ayrıcalığı sadece halter dalında, başarılarımız nedeniyle elde ettik. Olimpiyatlara 13 dalda toplam 56 sporcu ile katılacağımız düşünülürse, bunun önemi daha iyi ortaya çıkıyor.

Dün Halter Federasyonu Başkanı Kenan Nuhut’la konuştum. Dünyanın en ağır sporunu yapan haltercilerimiz için şöyle diyordu:

‘Halterde bir gençlik patlaması yaşıyoruz. Bu sporcuların büyük bölümü fakir aile çocukları. Onları sürekli kampta tutuyoruz. Bütün gün antrenman yapıyorlar, ağırlık kaldırıyorlar. Erkek-bayan yüzde 95’i ya üniversite mezunu, ya da üniversite öğrencisi. Hemen hepsi işsiz. Maaşları, sosyal güvenceleri yok. Bunların hiç değilse devlet memurluğuna sınavsız alınması gerekir. Bu amaçla bir yasa hazırlanıyor.’

Yeni çıkan bir yasa, sporculara sponsorluk yapacak kişi ve firmalara da bütün yardımı vergiden düşme olanağı veriyor. Halter Federasyonu şimdi sponsor arıyor. Nuhut şöyle diyor:

‘Bize yardım etsinler, karşılığında onların reklamını yapalım. Bu konuda acaba gazetelere ilan versek mi diye düşünüyorum. Bu çocuklar için her şeyin daha iyisini yapalım, yeni gençler bulup şampiyonlar yaratalım. Altyapı hazır. Paramız da var, ama her şeye yetmiyor. Daha fazlasını yapmak istiyoruz.’

Halterdeki başarı çok büyük. (Onda birini futbolda yakalasak kıyamet kopardı!) Federasyon Başkanı’nı, hocaları ve tüm haltercilerimizi kutluyorum, daha nice yıllar yüzümüzü böyle ak çıkarmalarını diliyorum.
Yazarın Tüm Yazıları