Aman dikkat! Jet Fadıl yine işbaşında

JETPA isimli kuruluşun sahibi Jet Fadıl, Avrupa ve Amerika'da yaşayan Türk vatandaşları için yine piyasaya çıktı.

Jet Fadıl şimdi İMZA markalı hayali otomobili satmak için çaba harcıyor ve yurtdışındaki vatandaşlarımızdan para istiyor.

Bugüne kadar yüz milyonlarca mark topladı, paralar gitti gider!

Son günlerde gönderdiği ve ‘‘Bismillahirrahmanirrahim’’ diye başlayan mektubunda şöyle diyor:

‘‘15 Mart 2001 tarihli mektubumu, ben çalışmaya devam ediyorum diye bitirmiştim. Bana güven duyduğunuzu biliyorum. İMZA'mız gelecek. Tüm islam aleminin dünya markasına dünyadaki her müslüman sevinecek ve projemize gururla sahip çıkacak. Hiç kimse beni yolumdan alıkoyamaz. Yılmadım ve yılmayacağım. Rabbim sıhhat verdiği sürece çalışmaya devam edeceğim. Fatih Sultan Mehmet'in sesi ve 5,5 asır sonra onun torunlarının, bizim sesimiz. Tüm dünya bizi duyacak.

Hazır mısınız adı ister Jetpa, ister İMZA olsun, benimle ilerlemeye! Hazırsınız. Aleyhte haberler beni sizin gözünüzde sahtekar yapmadı. Ayıramadılar bizi.’’

Jet Fadıl
şirketini bu kez Amerika'nın Oregon eyaletinde kurmuş. Saflardan gelecek paraları oraya çekecek.

Mektubunda verdiği bilgilere göre ilk İMZA otomobili Avrupa'da bir firma tarafından 2004 yılında üretilecek!

Jet Fadıl şimdi çıkmış piyasaya, yeniden para toplamaya kalkışıyor. Jetpa Türkiye'de hacizli ve bitti. Biliyorsunuz, ilk palavralara göre otomobil fabrikasını Siirt'te kuracak ve yılda 100 bin otomobil üretecekti.

Bir zamanlar Necmettin hocaefendinin de böyle muhteşem projeleri vardı! Ağır sanayi hamlesiyle (!) kuracağı fabrikalarda yılda 100 bin tank, 100 bin top üretecek ve her eve bir tankla top vermiş olacaktı!

***

Jet Fadıl
bu kez çok hızlı! Yazdığı mektupta ‘‘Paraları dolar ve mark olarak’’ alacağını söylüyor. Bugün şirketinden hisse aldığınız takdirde, önümüzdeki şubat ayında Amerika'da yüzde 60 net kazanç vaat ediyor ve şöyle diyor:

‘‘İMZA projemizi hızla gerçekleştirelim. Bunu size ortağınız Fadıl Akgündüz olarak söylüyorum. Şirketimizin genel menfaatlerini düşünemeyecek kadar sıkıntıda olan ve halen şahsi soruları ve sorunları olan ortaklarıma cevabım ise benim şahsi hayatımın ta kendisidir.’’

Jet Fadıl
bu son cümlede itirafta bulunuyor. Paraları cukkalanan binlerce garibana ‘‘Siz bana güvenin, para bastırmaya devam edin’’ mesajını veriyor. Mektubunu şöyle bağlıyor:

‘‘Sizi hayatım üzerine temin ederim ki, başaracağımdan milyonda bir şüphem olsaydı ne böyle bir mektubu yazar, ne de bu kadar çok çalışırdım.

Her geçen gün size daha güzel haberler vereceğimi bilerek, çok yakında zafer ipini göğüsleyeceğimizi görerek, dualarınızı bekleyerek ve hepinizi Allah'a emanet ederek çalışmaya devam edeceğim.’’

Çalış Fadıl çalış!

***

Bu yazıyı özellikle yurtdışında yaşayan okuyucularım için yazıyorum. Bu Jetpa olayını ve Jet Fadıl'ı burada onlarca kez yazdım. Buna rağmen bir sürü vatandaşımız bunlara yüz milyonlarca mark para kaptırdı.

Nedeni sadece ve sadece çok para kazanma hırsı idi.

Hiç değilse bundan sonra uyansınlar.

Fadıl
paraları topladı, Avrupa'da krallar gibi yaşıyor. Bir eli yağda bir eli balda. Fadıl'a para yatıranlar şimdi bin pişman ama iş işten geçti.

Fadıl şimdi yeniden piyasada, bu kez de hayali otomobil üretecek, onları satıp paraları toplayacak (!) ve ortağı olan saf vatandaşlarımıza ödeme yapacak!

***

Bu olayda bana en çok koyan, beni en çok inciten nedir biliyor musunuz? Jet Fadıl 1999 yılının 29 Ekim gecesi saat 21'den itibaren Türkiye'nin önde gelen çoğu televizyon kanallarını kiralamış, satın almış ve hepsi canlı yayında Fadıl'ın emrine girmişti.

Fadıl o gece ünlü sunucuları da getirtmiş, sahneye İMZA markalı, sanayi çarşısında montajı yapılmış küçük bir kırmızı arabayı koymuş ve saatler boyu yayın yaptırmıştı.

O gece için bizim anlı şanlı televizyon kanallarına 400 bin, 500 bin dolar peşin para ödemişti. Medyamızın nasıl kiralandığını, nasıl satın alındığını ilk kez o gece somut olarak görme fırsatını bulmuştuk.

Haydi yurtdışındakiler, koşun Jet Fadıl'a, bastırın paralarınızı!

İHALE YASASI

Türkiye'de en büyük vurgun devlet ve belediye ihalelerinde oluyor. Yeni ihale yasa tasarısı şimdi Meclis'te. Önümüzde büyük bir fırsat var. Bu işi ya kökten düzelteceğiz, ya da eski hamam eski tas sürdürüp gideceğiz. Şimdi bütün çıkarcılar Meclis koridorlarında kuliste.

Bu yasayı dört dörtlük ve ülke çıkarları doğrultusunda çıkaramazsak, işimiz bitiktir. Aynı soygunu bundan sonra da yaşayacağız demektir.

Bütün milletvekilleri ve ilgili bakanlar lütfen duyarlı olsunlar, yeni yasayı rüşvetçi, avantacı, çıkarcı müteahhit, bürokrat ve siyasetçi takımına yem yapmasınlar.
Yazarın Tüm Yazıları