Altındağ'dan altın elma

ANADOLU Kültür ve Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) olarak, kültürel projeleri desteklemeye devam ediyoruz.

Haberin Devamı

FIJET’le (Dünya Turizm Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu) yaptığımız çalışmalar sonucunda, Ankara’da Hamamönü projesine Altın Elma ödülü Altındağ Belediye Başkanımız Sayın Veysel Tiryaki’ye 3 Eylül’de sunulacak. 1954 yılında kurulan FIJET dünyada otuzbeş ülkede bine yakın üyesi olan BM (UNESCD ve Dünya Turizm Örgütü - WTRO) tarafından desteklenen bir kuruluş. Türkiye’deki temsilcisi Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (ATURJET) FIJET’le uluslararası projeler ve etkinlikler üretiyor. ATURJET Türkiye’de iki Genel Kurul yapılmasında ve iki Altın Elma ödülü alınmasında etkili çalışmalar yapan benim de üyesi olduğum bir dernek.
1971 yılından bu yana 43 projenin uygunluk alabildiği Altın Elma ise dünyada kültür ve sanat alanında başarılı olan projelere verilen, kendi alanında “Turizm Oskarı” olarak nitelenen bir ödül. Türkiye daha önce Nemrut Dağı ve Antalya Kaleiçi projesi için bu ödülü almıştı; Hamamönü projesi ile dünyada üç Altın Elma ödülü olan tek ülke olacak.

Haberin Devamı

Birlikte çalışma

ATURJET Onursal Başkanı ve bir dönem FIJET Yönetim Kurulu Üyesi olan Özcan Sandıkçıoğlu’nu bu vesile ile bir kez daha rahmet ve saygı ile anıyoruz.
ATİD ve ATURJET işbirliği ile başlayan proje yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ürünü. Belediye Başkanı Sayın Veysel Tiryaki ile yaptığımız ön görüşmelerde gösterdiği yakın ilgi; projeyi FIJET Başkanı Sayın Tijani HADDAD ve Yönetim Kurulu’na taşıyan ATURJET Başkanı Ertan Sandıkçıoğlu’nun çalışmaları ile bu sonuca ulaşmış olduk.
Hamamönü’nün EDEN’den (Uluslararası Seçkin Destinasyonlar) sonra uluslararası alanda kazanacağı bu ikinci ödülün de törene katılacak olan FIJET Yönetim Kurulu Üyeleri aracılığı ile dünya turizm basınına taşınacağına inanıyorum. 2010 yılında İstanbul ve Bodrum’da yapılan FIJET Dünya Kongresi’nin sonuçlarının yansıdığı yayınların reklam ve tanıtım değeri 1 milyon euro olarak hesaplanmıştı.

Değer katan kuruluşlar

Ankara’ya kültür ve turizm açısından değer katan kuruluşları bu vesile ile bir kez daha kutlarken; Başkent’te yaşayan tüm dostlarımızı da bu güzellikleri daha çok paylaşmaya davet etmek istiyorum. Ankara günleri ve geceleri dolduracak zengin programlara sahip bir kent. 3 Eylül günü yapılacak olan Altın Elma ödülü ile bir kez daha gündeme taşınacak olan Hamamönü, Ankara’nın bu anlamdaki diğer zenginlikleri için de öncü olacak bir nitelik kazanacak. Altındağ Belediye Başkanlığı’na, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, ATURJET’e proje ortaklarımız olarak teşekkür ederken; ATİD olarak bu tür kültürel etkinliklere ve müşterek projeler geliştirmeye yönelik tekliflere açık olduğumuzu da tekrar ifade etmek isterim.

Yazarın Tüm Yazıları