Akşener'in mektubu

Oktay EKŞİ
Haberin Devamı

İçişleri eski Bakanı Sayın Meral Akşener, daha önce bu sütunda çıkan ve kendisini eleştiren yazılarıma yanıt gönderdi. Önce izninizle onu bir okuyalım:

‘‘Sayın Oktay Ekşi,

Öncelikle, cevap hakkıyla ilgili olumlu yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Hürriyet Gazetesi'nde 18.12.1998 tarihinde yayınlanan ‘‘Bu ona çok yakışmış’’ ve 19.12.1998 tarihinde yayınlanan ‘‘Bu bir Anayasa suçudur’’ başlıklı yazılarınızda, beni ‘‘çete kurmakla, devlet olanaklarını kullanıp terör eylemi yapmakla, telefonları gizlice dinleterek Anayasa suçu işlemekle vs.’’ suçlayarak hakarette bulundunuz.

Ayrıca hakkımda ‘‘hukuk tanımaz, dedikoducu, işportacı, politika müptedi vs.’’ gibi hukuken ‘‘sövgü’’ niteliğinde olan tabirler kullandınız.

Hakkımda ileri sürdüğünüz iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. Kullandığınız tabirleri ise, mesleğinin duayenlerinden sayılan bir gazeteciye yakıştıramadığımı ifade etmek istiyorum.

Son yıllarda birçok benzer olayda olduğu gibi, tarafıma bir paket içinde ses bantları gönderilmiştir. Bu ses bantlarını kimin elde ettiğini ve tarafıma gönderdiğini bilmiyorum. Bu konuda tek bildiğim, İçişleri Bakanı'nın, bu ses bantlarının Hürriyet Gazetesi içindeki kişilerce elde edildiği yolundaki açıklamasıdır.

Bu bantlarda yer alan telefon görüşmelerinin içeriğini hukuka ve basın ahlakına aykırı bulduğumdan, bunları kamuoyuna açıklamakta yarar gördüm. Bir milletvekili olarak, bunun görevim olduğunu düşündüm.

Siz bu düşünceyi ‘‘cehalet’’ olarak yorumlayabilirsiniz ama ben hâlâ gazetecilerin, patronları adına idari, siyasi ve adli merciler nezdinde iş takibi yapmasının hukuk ve basın etiğine uygun olmadığını düşünüyorum.

Olay bundan ibarettir. Milletvekili ve İçişleri Bakanı olarak, hukuka aykırı hiçbir eylemim olmamıştır. İddialarınızın aksine, ben bugüne kadar ne çete kurdum, ne terör eylemi yaptım ve ne de telefon dinlettim.

Eğer hâlâ aksini iddia ediyorsanız, sizi ‘‘ispat hakkı’’ kullanmaya davet ediyorum. Eğer iddialarınız yeterli delillere dayanıyorsa, lütfen bunları adli mercilere vererek yargılanmamı sağlayın. Bu konuda ‘‘yasama dokunulmazlığı’’na da sığınmayacağım.

Ancak, bu konuda elinizde hiçbir delil bulunmuyorsa, benden ve okurlarınızdan özür dileyerek, hem haksızlığı telafi etmeniz ve hem de meslektaşlarınıza örnek olmanız gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla.

Meral Akşener

İstanbul Milletvekili''

Sayın Akşener'in mektubunu okudunuz. Kendisi bazı konularda ‘‘hâlâ aksini iddia edip etmediğimi’’ soruyor. Yarın yanıtlayalım bari...



Yazarın Tüm Yazıları