Şükrü Küçükşahin
Şükrü Küçükşahin
Şükrü KüçükşahinYazarın Tüm Yazıları

AKP grubunda sivil itaatsizlik (3)

AKP grubunun perde arkası konuşmalarında bugün konu, milletvekillerinin parti yönetimi, bakanlar ve bürokratlarla ilişkileri ve tablo şu:

Sami Güçlü (Konya): Bu toplantılar işe yaramazlık duygularını engelledi.

Ayşe Türkmenoğlu (Konya): İlk defa kendimizi ifade etme imkánı buluyoruz.

Metin Yılmaz (Bolu): Kuruluştaki ağır başlı isimler bakan yapılınca genel merkez hafif kaldı. Genel merkez söylemlerde birliktelik sağlamada yetersiz kaldı. Diyalog artarsa Meclis’e katılım da yükselir.

Yılmaz Helvacıoğlu (Siirt): Bakanlar bazen selam bile vermiyor.

İbrahim Hasgür (İzmir): Bakanlar sorunlarımıza duyarsız. Milletvekillerine, ’Aman konuşmayın’ deniyor. Cevap vermesi gereken de vermiyor. Meclis’e geldiğimiz ilk günkü heyecanımız kalmadı. Üzerimizde bir baskı hissediyoruz.

KENDİMİ LÜZUMSUZ HİSSEDİYORUM

İhsan Arslan (Diyarbakır): Hizipler oluşmasın diye, kimse konuşmasın diye diye partimizi savunamaz hale geldik. Başkanımızın ne demek istediğini gazetelerden öğrenmeye çalışıyoruz. Heyecanımızı yitirdik.

Nursune Memecan (İstanbul): Burada kendimi lüzumsuz hissediyorum. Buraya niye geldim, diye soruyorum. Bir şey üretmek için geldim; ama oraya girince boğuluyorum. Çünkü yararlanıldığımı göremiyorum.

Mehmet Çiçek (Yozgat): Kanunlar yapılırken milletvekili her adımda olmalı, bu haz genel kurula devamı da artırır. ’Kabul eden, etmeyen’den çıkmalıyız.

Mehmet Emin Ekmen (Batman): Devamsızlık çok fazla; bunun nedeni iletişimsizlik, sivil itaatsizlik yansımasıdır. Milletvekilleri yararlanılmıyor diye Genel Kurul’a gelmiyor. Hiçbir milletvekilinin, bakan, Genel Merkez ve bürokrasi ile ilişkisi iyi değil. Keşke biraz daha okuyup genel müdür olsaydık. Milletvekilinin değil, bürokratın, şube müdürünün dediği oluyor.

Mehmet Tekelioğlu (İzmir): Anket sonuçlarından bizim bile haberimiz yok.

BÜROKRASİ SİYASETE HÁKİM OLDU

Metin Yılmaz (Bolu): Bürokrat çok şımarık ve haddini bilmiyor, milletvekilinin telefonlarına çıkmıyorlar. Bakan da milletvekiline sahip çıkmıyor.

Yahya Doğan (Gümüşhane):
Bakanlardan randevu alamıyoruz. İhale sorgulamaya değil, yanlışlıkları dile getirmek için gidiyoruz. Bakanlarımızın tavrında bıçak kemiğe dayanmıştır. Meclis’te el kaldır-indirden başka şey yok.

Afif Demirkıran (Siirt): Bir valiye bir milletvekilinden daha çok kıymet verilip, olay milletvekili yerine bürokrata sorulursa siyasi rant kaybederiz.

Fazlı Erdoğan (Zonguldak): Kendi partimizde bel altı vuruyoruz.

İsmail Katmerci (İzmir):
Yargıda oluşan olayları, kararları içimize sindiremiyoruz. Yüksek Yargı’yı içimize sindiremiyoruz, psikolojimizi bozuyor.

Abdurrahman Dodurgalı (Sinop): Parti politikası nasıl belirleniyor belli değil. Konuşmak istiyoruz, bunlar neye göre belirleniyor, kim dağıtıyor?

Kemalettin Göktaş (Trabzon): Bu dönemde bürokrasi siyasete iyice hákim olmuştur. Bakanlıkları bürokratlar yönetiyor.

Mehmet Sait Dilek (Isparta): Kapatma davası açıldıktan sonra 50’şer kişilik toplantılarda söylediğimiz konular aynen duruyor.
Yazarın Tüm Yazıları