GeriPratik Bilgiler Zeytinyağı Lekesi Çıkar Mı Ve Nasıl Çıkar? Halıdan, Pantolondan Ve Koltuktan Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkarılır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağı Lekesi Çıkar Mı Ve Nasıl Çıkar? Halıdan, Pantolondan Ve Koltuktan Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkarılır

Zeytinyağı Lekesi Çıkar Mı Ve Nasıl Çıkar? Halıdan, Pantolondan Ve Koltuktan Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkarılır

Halı ya da koltuk ve pantolon gibi eşyaları dökülen zeytinyağı mısır nişastası kullanılarak çıkarılabilir. Sıvı bulaşık deterjanı kullanarak da yine zeytinyağını değişik eşyaların üzerinden çıkarmak mümkün. Peki zeytinyağı lekesi çıkar mı ve nasıl çıkar? halıdan, pantolondan ve koltuktan zeytinyağı lekesi nasıl çıkarılır? İşte, detaylar.

Zeytinyağı lekesi daha çok mısır nişastası ya da sıvı bulaşık deterjanı kullanarak çıkarılır. Zorlu bir leke olmasının yanı sıra farklı eşyaları kullanım esnasında kolayca ulaşır. Bir miktar tuz serpmek suretiyle bulaşık deterjanı kullanarak da yine zor bir zeytinyağı lekesini çıkarmak mümkün.

Zeytinyağı Lekesi Çıkar mı ve Nasıl Çıkar?

Zeytinyağı lekesi bulaştığı eşyaya bağlı olarak farklı ürünler ile çıkar. Daha çok sıvı bulaşık deterjanı, Mısır nişastası ya da bir miktar tozu kullanmak suretiyle çıkarma şansı bulunur. Aynı zamanda karbonat döktükten sonra bir süre içerisinde diş fırçası ile fırçalayarak çıkarma imkanı bulunuyor. Bazı leke çıkarıcı özel ürünleri kullanarak bir ya da iki dakika içerisinde yine zeytinyağı lekesi çıkarılır. Pantolon veya koltuk ile beraber değişik eşyalar için bu ürünler ortak şekilde kullanılabilir. Özellikle halılar için karbonat döktükten sonra bir süre ardından temizlemek zeytinyağı lekesini kolayca çıkarır.

Halıdan Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Halının üzerindeki zeytinyağı lekesini çıkarmak için önce karbonat döktükten sonra dikkatli bir şekilde ovalamak gerekir. Daha sonra bir süre fırçalamak yeterlidir. Son olarak lekenin bulaştığı bölgeyi tinerli veya benzinli bir bez ile yavaşça silmek lekeyi çıkarır. Lekenin kolayca çıktığını ve hiç iz kalmadığını görmek mümkün. Ancak karbonat kullandıktan sonra karbonatın halı üzerinde kurumasını beklemek önemlidir. Böylece zeytinyağı lekesi fırçalamak ve silmek suretiyle çok daha kolay biçimde çıkar.

Pantolondan Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Pantolon üzerinden zeytinyağı lekesini çıkarmak için yine karbonat kullanmak yeterlidir. Bir süre bekledikten sonra diş fırçası ile yavaş bir şekilde fırçalamak gerekir. Pantolon kumaşına zarar vermemek için fırça darbelerinden hafif ve yumuşak olmasına dikkat edilmesi önemlidir. Pantolonun hangi bölgesinde olursa olsun bu şekilde pantolon üzerindeki zeytinyağı lekesi kolayca çıkarılır. Sadece pantolon değil, diğer tüm çeşitleri için yine aynı uygulamayı kullanma şansı bulunmuyor.

Koltuktan Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Koltuktan zeytinyağı lekesini çıkarmak için bebek pudrası kullanılabilir. 10 dakika bekledikten sonra elektrikli süpürge ile ilgili bölgeyi çekmek yeterlidir. Beyaz sirke ve çamaşır deterjanı karıştırdıktan sonra yine bir bez vasıtasıyla silmek, koltuk üzerindeki zeytinyağı lekesini kolayca çıkarabilir. Son olarak duru su ve bez ile sildikten sonra bölgedeki zeytinyağı lekesi tamamen ortadan kalkar. Farklı kumaş ve yapıya sahip olan tüm koltuklar için ortak biçimde zeytinyağı lekesini çıkarmak için bebek pudrası değerlendirilebilir.

Zeytinyağı Lekesi Çıkarma Yöntemleri

Zeytinyağı lekesini çıkarmak için kullanılacak eşyaya bağlı olarak farklı yöntemleri değerlendirmek mümkün. Bu yöntemler zeytinyağı lekesinin boyutuna bağlı olarak değişik miktarlarda değerlendirilir.

 - Sıvı deterjan

 - Bir miktar tuz

 - Bulaşık deterjanı

 - Bebek pudrası

 - Tinerli ya da benzinli Bir bez kullanımı

 - Karbonat kullanımı

Koltuk ya da pantolon ve halı gibi birçok farklı eşya için bu yöntemleri kullanmak mümkün. Eşyalar üzerine bu ürünleri değerlendirdikten sonra ortalama 10 dakika kadar beklemek gerekir. Çünkü bu sayede kuruma gerçekleşir ve zeytinyağı çok daha kolay biçimde eşya üzerinden ayrılır. Ardından diş fırçası, normal bir fırça ya da bir bez kullanarak ilgili bölgeyi tamamen temizleme imkanı elde edilir. Bu yöntem sayesinde ilk alındığı gün gibi tamamen temiz ve steril bir hale getirme şansı yakalanır.

False