Geriİsimler Sözlüğü Zara isminin anlamı nedir ve Zara ne demek? Zara adının özellikleri, analizi ve kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zara isminin anlamı nedir ve Zara ne demek? Zara adının özellikleri, analizi ve kökeni

Zara isminin anlamı nedir ve Zara ne demek? Zara adının özellikleri, analizi ve kökeni

Zara, kız isimlerinden birisi olmakla beraber ülkemizde de Türk Sanat müziğinin sevilen isimlerinden olan Zara'nın aynı ismi taşıması sebebiyle bilinmektedir. Oldukça zarif bir kız ismi olan ve bu sebepten de son 5 yılda tercih edilme oranı oldukça yükselen bu isim hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Zara ismi, kelime anlamı olarak 'uzun yeleli yağız at' anlamı taşımakla beraber 'zarif ve narin' anlamı taşımaktadır. Analiz edildiğinde isim, karaktere doğrudan yansımaktadır.

ZARA İSMİNİN ANLAMI NEDİR VE ZARA NE DEMEK?

Zara, narin ve iyi huylu anlamına gelmekle beraber bir diğer anlamı da 'sevimli' olarak kullanılmaktadır. İsim tüm Avrupa'da yaygın olarak kullanılmakla beraber, telaffuzu da kolay isimlerdendir. Kulağa hoş gelmesi sebebiyle ülkemizde de bu isim sıklıkla kullanılır.

ZARA İSMİNİN ÖZELLİKLERİ

Bu ismi taşıyan kişiler genellikle iyi huylu ve kırılgan kimselerdir. Özenli ve tutumlu kişiler olmaları da muhtemeldir. İyi bir dinleyici olarak çevrelerinde tanınırlar. Kelimelerini dikkatli seçerler ve oldukça bakımlı ve kendilerine dikkat eden kimselerdir. Anca bu ismi taşıyan kimseler çok çabuk hasta olabilirler.

ZARA İSMİNİN ANALİZİ

Analiz edildiğinde son 5 yılda dünya üzerinde her 250 kız çocuğundan birisinin ismi Zara'dır. 'Güzel' anlamını taşıdığı için ülkemizde de ebeveynler tarafından tercih edilir.

ZARA İSMİNİN KÖKENİ

İsim İspanyolca kökenlidir, Meksika; Brezilya ve İspanya'da son derece yaygın olan isim son 10 yılda oldukça fazla kullanılmıştır. Ülkemizde de artık bu ismi taşıyan kız çocuklarına daha fazla rastlanır.

ZARA İSMİNİN YANINA YAKIŞAN İSİMLER

Asel, Lina ve Alin tercih edilebilecek isimler arasındadır. İsim yalnız başına da oldukça anlamlıdır.

Zara İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

Zara ismi Kur'an'da yer almaz.

 

False