GeriPratik Bilgiler Yenilenmiş Ürün Ne Demek Ve Yenilenmiş Cep Telefonu Nedir? Yenilenmiş İphone Ve Android Telefon Alınır Mı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yenilenmiş Ürün Ne Demek Ve Yenilenmiş Cep Telefonu Nedir? Yenilenmiş İphone Ve Android Telefon Alınır Mı

Yenilenmiş Ürün Ne Demek Ve Yenilenmiş Cep Telefonu Nedir? Yenilenmiş İphone Ve Android Telefon Alınır Mı

İade olarak gelmiş ve hiç kullanılmamış olan ürünler yenilenmiş ürün olarak bilinir. Cep telefonları ve pek çok farklı eşyada kullanılır. Ayrıca sıfır temaslı olması ile beraber nakliye hasarı bulunduğu için geri dönen ürünler de buna tabirdir. Peki yenilenmiş ürün ne demek ve yenilenmiş cep telefonu nedir? Yenilenmiş iphone ve android telefon alınır mı ayrıntıları ile derledik.

Birkaç parçası değişerek ya da yenileme kararı verilmiş olan ürünler yenilenmiş ürünler olarak ifade edilmektedir. Bu ürünler kullanıcı teması olmadan doğrudan iade olmuştur. Aynı zamanda nakliye anında yaşanabilecek olası hasarlar ile geri dönmüş ürünler olarak bilinir. Böylesi nedenlerden dolayı öne çıkan ürünler yenilenmek suretiyle tekrar sunulur.

Yenilenmiş Ürün Ne Demek?

Hiç kullanılmamış ve değişik sebeplerden dolayı iadeye düşmüş olan ürünler yenilenmiş ürünlerdir. Bu ürünler sıfır kullanıcı temaslı olarak örneğin nakliyeden hasarlı şekilde geri döner. Böylece yenileme kararı verilmiş şekilde ya da birkaç parçası değişmek suretiyle yeniden kullanılır hale getirilir. Özellikle cep telefonları konusunda çok sık yaşanan durumlar içerisinde gelir. Teknolojik ürünler ve beyaz eşyalar ile pek çok ürün için geçerlidir. Bu ürünlerle tüketici herhangi bir şekilde bireysel olarak temas etmemiştir. Nakliyeden geri dönmüş ya da değişik nedenlerden dolayı hazırlanmış ürünlerin yeniden kullanılır hale getirilmesidir.

Yenilenmiş Cep Telefonu Nedir?

Farklı sebeplerden dolayı ambalajından çıkarılması ile beraber, gerekli yeniliklerin yapılmasının ardından piyasaya sürülen ürünlerdir. Örneğin yazılımsal ve donanımsal ile kozmetik gibi birtakım yenilikler gerçekleşir. Bu ürünler henüz tüketici ile birebir temasa geçmeden yaşanmış hasarlar üzerinden meydana gelir. Genelde ikinci el olarak öne çıkan bu ürünler için, belirli işlemlerin ardından sıfır kondisyona getirilir. Tekrar ambalajlanmasının ardından yenilenmiş bir şekilde sıfır olarak satışa sunulur. Elbette bu satış gerçekleşirken yenilenmiş cep telefonu olarak ifade edilir. Ancak birinci elden müşteri teması hiç gerçekleşmediği için, yine de bir nevi sıfır olarak ifade etmek mümkün.

Yenilenmiş İphone Telefon Alınır mı?

Güvenilir bir yerden yenilenmiş iPhone telefon almak mümkün. Çünkü bu telefonlar zaten müşteri ile temasa girmediği için, bazı hasarlı kısımlarının düzeltilmesinin ardından piyasaya sunulur. Özellikle üst düzey telefonları yüksek miktarlarda para verme durumu olmayanlar için, yenilenmiş iPhone telefonlar iyi bir alternatif olarak öne çıkar. Hiç kullanmamış bir telefon olarak da öne çıkan yenilenmiş iPhone telefonlar, böylece bir nevi sıfır iPhone telefona sahip olma şansı verir. Dikkat edildiği müddetçe yenilenmiş olan iPhone telefonlar uzun yıllar kullanılabilir. Çünkü yazılımsal ve donanımsal ve kozmetik olarak düzeltilmesinin ardından, sıfır ayarında satışa sunulması ile kullanım imkanı verir.

Yenilenmiş Android Telefon Alınır mı?

İPhone telefonlarda olduğu gibi yenilenmiş olan Android telefonlar da alınabilir. Bu telefonlar farklı sebeplerden dolayı yaşanan birtakım durumlardan ötürü geri döner. Ancak bu geri dönüş herhangi bir müşteri teması olmadan gerçekleşir. Örneğin nakliye hasarı ya da yazılımsal ve donanımsal birtakım problemler ile gerçekleşir. Bu sorunların giderilmesi ve kozmetik problemlerin ortadan kalkmasının ardından, Android telefonlar yenilenmiş olarak sunulur. Özellikle yüksek model android telefonlara gücü yetmeyen kişiler için, etkin bir alternatiftir.

Yenilenmiş Cep Telefonları

Yenilenmiş cep telefonları bazı kısımları tekrar elden geçerek piyasaya sürülmüş olan ürünlerdir. Bu ürünler herhangi bir şekilde müşteri temaslı değildir. Yani ambalajından çıkmadan yaşanan bazı problemler sebebiyle geri döner ve buna göre düzenlemesi yapılır. Özellikle yazılımsal ve donanımsal ile kozmetik gibi çalışmalar gerçekleşir. Sadece cep telefonları değil pek çok teknolojik ve diğer ürünler için bu durum geçerlidir.

 

False