Evde kiviyle yapabileceğiniz basit maskeler

Kivide bulunan meyve asidi, cildimizin yüzeyindeki ölü deri tabakasını hafifçe soyar ve peeling yapar. Böylece cildin rengi canlanır, yumuşar, hafif lekeler, siyah noktalar azalır. Ölü deri atıldığı için cilt yenilenir, içerdiği C vitamini sayesinde kolajen sentezi canlanır, içten dışa doğru dolgunluğu ve esnekliği artar.

Haberin Devamı

Kivide asit oranı çok yüksek olduğu için antiseptik özelliğinden dolayı sivilceli ciltlerde çok sık kullanılır. Kalın, yağlı, karma cilde kivi maskesi iyi gelir. Kivi ne kadar olgun olursa o kadar asit oranı azalır. Cildin yağı ve sivilce oranına göre olgunluk ayarlanabilir.

Dilimlenmiş kivi halkaları

Olgunlaşmamış bir kivinin kabuklarını bir zar gibi soyun, sonra keskin bir bıçakla, mümkün olduğu kadar ince dilimlere ayırın. Ardından koltuğunuza uzanın ve cilt tipinize göre, yaklaşık 10-15 dakika kadar bekleyin.

Kivi suyu ile kompres bakım

Kiviyi önce presle veya blender’la sıvı hale getirin. Sonra steril sargı bezini hazırladığınız kivi suyuna batırarak yüzünüze kompres yapın. Bu işlemi 10 dakika kadar sürdürün.

Kivi suyu ve nişasta

Cildiniz kuruysa kivi suyunu nişasta ile karıştırıp maske yapabilirsiniz. Maskenizi 10 dakika boyunca cildinizde tuttuktan sonra durulayın. Nemlendirici sürmeyi unutmayın.

Haberin Devamı

Killi kivi maskesi

Özellikle sivilceli ciltler için uygundur. Kivi suyuna bir miktar kil ilave edip, temiz küçük bir tahta kaşıkla krem kıvamına getirene kadar karıştırın. Oluşan karışımı maske olarak yüzünüze sürün ve 10 dakika yüzünüzde bekletin. Özellikle yağlı ve sivilceli ciltler bu maskeden yarar görecek. Duruladıktan sonra tonik ve nemlendirici kullanmayı unutmayın.

Kivi maskesi yapmadan önce neye dikkat etmelisiniz?

Kivi maskesi ilk kez yapılacaksa öncelikle, elin üzerine sürülmeli ve on dakika kadar beklenerek, alerji testi yapılmalıdır. Eğer elin üzerine sürülen kivi maskesi çeşidi, elinizin üzerinde kaşıntı ya da kızarıklığa neden oluyorsa bu maskeyi yapmamalısınız.

 

Yazarın Tüm Yazıları